Veelzijdige Geraniumjaarmarkt zaterdag 7 mei in Aalsmeer Centrum


Geplaatst op: 27 april 2011

Zaterdag 7 mei vindt in Aalsmeer Centrum weer de jaarlijkse Geraniumjaarmarkt plaats. Op het Raadhuisplein staat de Geraniummarkt en in de Zijdstraat vindt een braderie plaats. De Geraniumjaarmarkt duurt van 9.00 tot 17.00 uur en wordt georganiseerd door KMTP Groei & Bloei, de winkeliersvereniging Aalsmeer Centrum en organisatiebureau Natural Solutions.

Raadhuisplein
De afdeling Aalsmeer van de KMTP organiseert op (een deel van) het Raadhuisplein en Drie Kolommenplein de Geraniummarkt. Twintig kwekers en bedrijven bieden diverse producten aan voor de tuin, van eenjarige planten zoals de geranium tot vaste planten. Vanaf 8.00 uur gaat een vakjury rond om te kijken of de aangeboden producten van een goede kwaliteit zijn. De juryrapporten worden vanaf 11.00 uur bij de kramen opgehangen, zodat een ieder weet wat er te koop is. Bezoekers kunnen bij de stand van de KMTP hun gekochte producten in bewaring geven, zodat zij rustig verder kunnen winkelen. De stand van KMTP Groei & Bloei bevindt zich nabij het beeld van Flora, godin van de lente en de bloemen wat op een tien meter hoge sokkel staat voor het gemeentehuis.

Bij goed weer verzorgt Aalsmeers Harmonie het traditionele concert tijdens de Geraniummarkt. Dit begint omstreeks 12.00 uur op het Raadhuisplein. Ook de Stichting KiKa is weer aanwezig om geld in te zamelen voor de bestrijding van kinderkanker. Voor inlichtingen over de Geraniummarkt: tel. 06-29550604.

Zijdstraat
In de Zijdstraat wordt net als voorgaande jaren een uitgebreide braderie gehouden. Naar verwachting staan er ongeveer tachtig kramen opgesteld in de Zijdstraat en op het Molenplein. Op de markt vindt u onder andere kleding, sieraden, kralen, horloges, portemonnees, boeken, snoep en ander lekkers. Naast de vele standwerkers zijn ook winkeliers en verenigingen vertegenwoordigd met een kraam. Bij de diverse horecazaken in het centrum zijn voldoende mogelijkheden voor een drankje en allerlei lekkernijen. Bij het terras in de Weteringstraat staat een springkussen voor de kleine gasten.

Bereikbaar op de fiets, boot en auto
Op zaterdag 7 mei is de aftrap van de actie Met Belgerinkel naar de Winkel. Tot en met 11 juni krijgen klanten voor elke keer dat ze bij een deelnemende winkelier in Aalsmeer op de fiets een aankoop doen een sticker op een spaarkaart. Elke ingeleverde volle spaarkaart, met 8 stickers, geldt als een lot in een verloting van één of meer mooie prijzen. Kijk voor deelnemende winkeliers in Aalsmeer Centrum op www.aalsmeercentrum.nl. Komt u met de boot? Dan kunt u aanmeren aan het Praamplein dat bereikbaar is vanaf de Ringvaart of aan de Kolenhaven, achter watersportvereniging Nieuwe Meer. Wie onder de Copanebrug (doorvaarthoogte 1.10 mtr) op de Stationsweg past, kan vanaf de Kolenhaven zelfs doorvaren naar het Stokkeland bij het gemeentehuis.

Voor wie toch met de auto komt; de Dorpsstraat is vanwege werkzaamheden aan het riool en de Barendsebrug nog steeds afgesloten voor doorgaand verkeer. Het Praamplein is dus alleen bereikbaar via de Van Cleeffkade of de Stationsweg. Naast het Praamplein en het Drie Kolommenplein is ook het parkeerterrein van de Rabobank is de gehele dag geopend.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veelzijdige Geraniumjaarmarkt zaterdag 7 mei in Aalsmeer Centrum

Zaterdag 7 mei vindt in Aalsmeer Centrum weer de jaarlijkse Geraniumjaarmarkt plaats. Op het Raadhuisplein staat de Geraniummarkt en in de Zijdstraat vindt een braderie plaats. De Geraniumjaarmarkt duurt van 9.00 tot 17.00 uur en wordt georganiseerd door KMTP Groei & Bloei, de winkeliersvereniging Aalsmeer Centrum en organisatiebureau Natural Solutions. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: