Gemeente Aalsmeer past verordening Starterslening aan


Geplaatst op: 27 april 2011

De gemeenteraad van Aalsmeer heeft op 21 april ingestemd met een aanpassing van de regels over de Starterslening. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een woning en het bedrag dat iemand maximaal bij een bank kan lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van inkomen, eventueel eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente. Daarnaast is de Starterslening alleen beschikbaar voor de aankoop van een nieuwbouwwoning of appartement van maximaal € 208.000 in een door de gemeente aangewezen nieuwbouwproject.

Het College had voorgesteld om de groep starters die in aanmerking komt voor een starterslening te verruimen. Zo is het niet langer nodig om, op het moment dat de lening wordt afgesloten, drie jaar ingeschreven te staan in voor een huurwoning bij WoningNet. Het blijkt dat vele starters niet op zoek zijn naar een huurwoning en zich daarvoor dan ook niet inschrijven. Daarnaast is de leeftijdsgrens van 30 jaar komen te vervallen, omdat een beperkte groep starters die inmiddels de grens van 30 jaar zijn gepasseerd ook graag een woning willen kopen. Het aanbod van starterswoningen binnen de gemeente Aalsmeer was de afgelopen jaren echter zeer beperkt en daarom is het wenselijk om deze groep alsnog de mogelijkheid te bieden om aan een betaalbare woning te komen.

De gemeenteraad ging akkoord met deze wijzigingen, maar voegde met een amendement een nieuwe voorwaarde toe. Personen die in de tien jaar voorafgaand aan de leningaanvraag ten minste 3 jaar woonachtig en verblijfsgerechtigd in de gemeente Aalsmeer hebben gewoond krijgen door het amendement ook recht op een starterslening. Starters die nog geen drie jaar in Gemeente Aalsmeer wonen hebben door dit amendement echter géén recht meer op een starterslening. Zij kunnen wel voor een starterswoning in aanmerking komen.

Binnen enkele maanden start naar verwachting ontwikkelaar Timpaan met de verkoop van een groot aantal startersappartementen in het project Dorpshaven. Het college zet de startersleningen bij dit project in, zodat een zo groot mogelijke groep Aalsmeerse starters op de woningmarkt de mogelijkheid krijgt om een woning te kopen. Op dit moment is het nog niet precies bekend wanneer de verkoop van deze appartementen van start gaat. Zodra hier meer over bekend is, zal dit ruimschoots worden gecommuniceerd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer past verordening Starterslening aan

De gemeenteraad van Aalsmeer heeft op 21 april ingestemd met een aanpassing van de regels over de Starterslening. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een woning en het bedrag dat iemand maximaal bij een bank kan lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: