Argon B1 kampioen


Geplaatst op: 26 april 2011

Er zijn van die dagen die niet lang genoeg kunnen duren. Zo'n dag was het afgelopen zaterdag voor de B1. Bij het wakker worden is de eerste gedachte die binnenschiet, we kunnen kampioen worden. Een gebeurtenis die niet elk jaar voorkomt en promotie van 2e naar de 1e divisie is een bijzondere prestatie. We wilden vandaag ook kampioen worden, anders zou het nog 3 weken duren en moet je het maar afwachten. Een leuke tegenstander wachtte ons vandaag, AFC. En voetballende ploeg met een paar handige aanvallers. De wedstrijd werd op het hoofdveld gespeeld o.l.v. G. Cordes, die als invaller zijn taak uitstekend vervulde. Terwijl Argon voor het kampioenschap speelde, wilde AFC definitief afstand nemen van de gevarenzone. Kortom, 2 ploegen die nog niet klaar waren. Argon begon in de vertrouwde opstelling van de afgelopen weken, met Glenn weer in de goal.
Argon nam gelijk het initiatief en wilde een snelle 1-0 forceren. Aan de rechterkant was het de sterk spelende Joris, die Menno wegstuurde, de voorzet kon niet worden binnengelopen. Even later opnieuw Menno die doorgaat, maar voor buitenspel wordt afgefloten. Even later gaan de handen omhoog als een slim steekpasje van Jesse door Greg wordt binnen geschoten, helaas de grensrechter had buitenspel geconstateerd. Even later opnieuw een mooie aanval , maar de eindpass is net niet goed. Zo gaan we met 0- 0 rusten, het moet de 2e helft dan maar gebeuren.
Lekker agressief blijven spelen en gaan voor de 1-0, bij een tegengoal weet je het maar nooit, zo luidt het advies in de rust. Argon komt wederom goed uit de startblokken, een prachtige actie van de prima spelende De Stang stuit op de keeper, een voorzet langs de goal van de rechterkant gaat aan iedereen voorbij en zo blijft het lang 0-0. En dan gebeurt bijna hetgeen, waar we al bang voor waar, een voorzet van AFC van de linkerkant komt boven op de lat terecht. Argon laat zich niet van de wijs brengen en drukt AFC nog verder terug. Met nog 20 minuten te spelen mag Argon een vrije trap nemen aan de linkerkant, Abdel zet zich achter de bal en brengt de bal binnen de 16 meter. Het is Jesse van N. die de bal prachtig verlengt en de bal achter de kansloze keeper kopt. De ontlading is daar, het kan niet meer mis gaan. De 2-0 laat dan ook niet lang op zich wachten als kilometervreter Greg de bal prima binnenkopt na een voorzet van Jesse L.

Het slotakkoord is voor De Stang, die de bal achter de keeper plaatst, nadat hij de bal fraai aanneemt.
De champagneflessen worden dan ook al vast klaargezet en na het laatste fluitsignaal gaan de remmen los. Het kampioenschap is een feit en het feest kan beginnen. Onder het genot van een heerlijke Surinaamse maaltijd klaargemaakt door de ouders van Greg wordt er nog lang nagetafeld! Gefeliciteerd spelers en begeleiding, jullie zijn de verdiende kampioenen. Volgend jaar mogen jullie het gaan waarmaken in de 1e divisie op hetzelfde niveau als de A1, die zich inmiddels heeft geplaatst voor de nacompetitie voor een plaats in de eredivisie. Uniek! Met Hemelvaart gaan we het nog eens dunnetjes over doen, als we richting Ermelo trekken voor het 3-daagse evenement!

Namens de spelers en begeleiding willen we graag alle sponsoren bedanken die dit seizoen tot een fantastisch jaar hebben gemaakt: SC Johnson Europlant B.V., HP Staal, Club van 100, De Lijnkijkers, een sponsor die anoniem wil blijven en last but not least de ouders zelf!.

De vrienden van de B1.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Argon B1 kampioen

Er zijn van die dagen die niet lang genoeg kunnen duren. Zo'n dag was het afgelopen zaterdag voor de B1. Bij het wakker worden is de eerste gedachte die binnenschiet, we kunnen kampioen worden. Een gebeurtenis die niet elk jaar voorkomt en promotie van 2e naar de 1e divisie is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: