VZOD komt nét te kort tegen FLUKS

Geplaatst op: 26 april 2011

Afgelopen zaterdag moest VZOD weer aan de bak na een weekend rust vanwege het schoolkorfbaltoernooi. Onder zomerse omstandigheden moest VZOD/vdBoon aantreden tegen het altijd moeilijke Fluks uit Noordwijk. De formatie van Klaas Bosman heeft al drie wedstrijden tegen Fluks gespeeld geen enkele in een overwinning weten om te zetten. Vandaag dus de kans om dit voor het eerst dit seizoen te doen. Fluks bracht deze middag het eerste doelpunt op het scorebord, maar Martijn Vervark had het antwoord hierop en maakte de gelijkmaker. Vervolgens maakte Eric Spaargaren twee doelpunten op rij en een doelpunt van Willem Mast zorgde voor een uitstekend begin voor VZOD, 4-1. VZOD speelde goed en wist dit ook te verzilveren. De rest van de eerste helft ging redelijk gelijk op. VZOD wist vier keer te scoren; twee van Bart Verheul en met doelpunten van Donja Passies en Dineke Westerhof werd de ruststand van 8-7 bereikt.

In de rust werden enkele wijzigingen doorgevoerd en na het kopje thee betraden beide ploegen weer het veld. VZOD/vdBoon moest nog 35 minuten lang knokken om de twee punten in Kudelstaart te houden. Het energieke spel wat VZOD/vdBoon in de eerste helft liet zien was na rust enigszins verdwenen. Fluks wist hier goed gebruik van te maken, en bracht de marge op drie punten in hun voordeel, 9-12. Maar VZOD gaf niet op en door een doelpunt van wederom Martijn Vervark en een mooi afstandschot van Eric Spaargaren knokte het zich weer terug in de wedstrijd. Met nog een paar minuten te gaan en één doelpunt achter, had invalster Anika van Os een grote kans op de gelijkmaker maar kon deze helaas niet benutten. Fluks had haar antwoord en bracht het verschil weer naar twee doelpunten. Maar weer benutte aanvoerder Martijn Vervark een kans en bracht de score weer naar 12-13. Met nog drie minuten op de klok was het ongekend spannend. Elk puntje wat je kan pakken tegen Fluks is mooi mee genomen. Het mocht echter weer niet zo zijn want in de laatste minuut wist Fluks via een doorloopbal de eindstand naar 12-14 te brengen. Trainer/coach Klaas Bosman was tevreden over het spel en de inzet van zijn manschappen. "We hebben een prima wedstrijd gespeeld. Ik denk dat we wel minstens één punt verdiend hadden. Het liep allemaal prima, behalve dat gat in de mand! In deze vorm gaan we zeker nog punten pakken. Uiteindelijk gaf de routine van Fluks de doorslag."

VZOD 2 boekte eerder op de middag een verrassende overwinning op Fluks 2 en mocht zo toch nog een klein feestje bouwen in Kudelstaart. De aankomende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma, maar op 14 mei wordt er gespeeld in Amstelveen bij Oranje Nassau om 15:30.

Afgelopen zaterdag moest VZOD weer aan de bak na een weekend rust vanwege het schoolkorfbaltoernooi. Onder zomerse omstandigheden moest VZOD/vdBoon aantreden tegen het altijd moeilijke Fluks uit Noordwijk. De formatie van Klaas Bosman heeft al drie wedstrijden tegen Fluks gespeeld geen enkele in een overwinning weten om te zetten. Vandaag … Lees meer »