Atlantis 1 hittebestendig

Geplaatst op: 26 april 2011

Afgelopen zaterdag nam de koploper Atlantis 1 het op tegen de hekkensluiter SKV Amsterdam 1. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis reisde in de middag af naar het veld van Triaz in Amsterdam, waar SKV Amsterdam haar wedstrijden speelt. In de race om het kampioenschap diende het eerste team van Atlantis natuurlijk ook na deze wedstrijd de punten mee naar Mijdrecht te nemen. Het werd een hete en mooie dag voor de Rabobank formatie, want er werd een ruime overwinning behaald: eindstand 9-22.

Vooraf
Het zal niemand ontgaan zijn dat afgelopen zaterdag het weer subtropisch aanvoelde, dat waren dus geen ideale omstandigheden voor een korfbalwedstrijd. Coach Mark van den Brink attendeerde de spelers van Atlantis 1 erop dat er goed warmgelopen moest worden, zodat ook de spieren warm werden en er gewend kon worden aan de weersomstandigheden. Ook verzocht de coach om fel te beginnen en vroeg in de wedstrijd al een gat te slaan, zodat het team het zichzelf niet meer moeilijk hoefde te maken aan het einde van de wedstrijd. Dit was in voorgaande wedstrijden namelijk al een aantal keer het geval. Ook werden er ijsjes beloofd als de ploeg met meer dan 10 punten verschil zou winnen. Een mooie stimulans op zo een warme dag!

Eerste helft
In de eerste minuut tekende Atlantis meteen voor het eerste doelpunt, dit door middel van een vrije bal. Nog geen minuut later scoorde ook SKV Amsterdam haar eerste doelpunt, deze vanaf de strafworpstip, de gelijkmaker:
1-1. Tot een tussenstand van 2-2 ging het nog gelijk op, maar daarna was het al snel duidelijk dat Atlantis de betere ploeg was. Na 15 minuten spelen kwam de studentenvereniging uit Amsterdam nog eenmaal dichtbij met een stand van 4-5, maar toen na 30 minuten spelen het fluitsignaal voor de rust klonk was de stand al 5-11 in het voordeel van Atlantis.
Tijdens de eerste helft werd het spel ook een aantal keer stilgelegd om snel wat te drinken.

Tweede helft
Na de rust ging Atlantis meteen weer scherp van start en breidde de score uit naar 5-17. Bij een stand van 6-17 werd Melissa in de ploeg gebracht. SKV Amsterdam deed nog iets terug door twee maal te scoren; 8-17. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Atlantis nog een scala aan prachtige kansen, een enkeling werd benut wat resulteerde in een 9-22 eindstand.

De ploeg uit Mijdrecht kon terug kijken op een erg mooie dag. Het belangrijkste was dat de twee punten mee naar huis werden genomen; het kampioenschap is weer een klein stapje dichterbij. Er werd maar liefst 22 keer gescoord! Een lekker kleurtje op het gezicht, armen en benen is ook niet verkeerd. En niet te vergeten een lekker waterijsje na de wedstrijd.

Afgelopen zaterdag nam de koploper Atlantis 1 het op tegen de hekkensluiter SKV Amsterdam 1. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis reisde in de middag af naar het veld van Triaz in Amsterdam, waar SKV Amsterdam haar wedstrijden speelt. In de race om het kampioenschap diende het eerste team van Atlantis … Lees meer »