Belangrijke punten voor De Vinken

Geplaatst op: 26 april 2011

In de zonovergoten competitiewedstrijd afgelopen zaterdag heeft het eerste achttal van De Vinken goede zaken gedaan. In een duel dat tot de laatste seconden spannend was, trokken de volgelingen van Fred Straatman aan het langste eind. Mededegradatiekandidaat Luno uit Linschoten werd in de laatste minuut op een beslissende achterstand gezet: einduitslag 16-15.

Zomer
Het was uitstekend korfbalweer op deze Paaszaterdag. In de vertrouwde opstelling trok de thuisploeg al direct prima van leer. Met Helene Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman in de eerste aanval was het al binnen twee minuten 2-0 door doelpunten van de beide Peters. De tweede aanval met Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren nam dit initiatief prima over.

Want ook na een eerste tegenstootje van de bezoekers bleef De Vinken trefzeker. In de negentiende minuut schoot Kelvin Hoogeboom de tussenstand naar 7-4. Twee fraaie afstandsschoten van Joyce Kroon, een treffer van Mariska Meulstee en een uitstekende doorloper van Peter Kooijman gingen hieraan vooraf.

Afgetroefd
Toch kwam Luno steeds beter in het spel. In de onderlinge duels waren de Linschotenaren net ietsje feller. Een rommelige wisseling van heren in de verdediging gaf de Luno-aanvallers te veel ruimte. De Vinken reageerde veelal te afwachtend, leed bij vlagen knullig balverlies in de rebound en foute passes lieten Luno helemaal terug komen. Nog voor rust had Linschoten ondanks treffers van Charita Hazeleger en Helene Kroon de leiding over genomen: 9-11. Mariska Meulstee frommelde op slag van rust de 10-11 op het scorebord.

Scherper
Na de rust kwamen de bezoekers met zichtbaar meer zelfvertrouwen uit de kleedkamer. Met name in de rebound was Linschoten wat feller en scherper. Het leidde ondanks een treffer van Ruud Oussoren tot een 11-14 tussenstand halverwege de tweede helft.

In het laatste kwart van de wedstrijd moest het gebeuren. De Vinken rechtte de rug, gooide een schepje er bovenop en kwam langzaam weer terug. Peter Koeleman benutte keurig een klein kansje. Kelvin Hoogeboom en Joyce Kroon schoten de thuisploeg langszij. En ook de laatste voorsprong van Luno werd vrijwel direct genivelleerd via een doorloopbal van Helene Kroon. Charita Hazeleger besliste met een voor haar zo kenmerkende doorloopbal de wedstrijd. De Vinken hield met 16-15 beide punten in huis.

Door deze winst nestelt De Vinken zich naast de nummer 6 in de poule. Met nog vier wedstrijden te gaan is het dus nog goed mogelijk om in de tweede klasse te blijven. Pas op 14 mei speelt De Vinken haar volgende wedstrijd. Uit in Almelo wacht dan rode lantaarndrager Achilles.

In de zonovergoten competitiewedstrijd afgelopen zaterdag heeft het eerste achttal van De Vinken goede zaken gedaan. In een duel dat tot de laatste seconden spannend was, trokken de volgelingen van Fred Straatman aan het langste eind. Mededegradatiekandidaat Luno uit Linschoten werd in de laatste minuut op een beslissende achterstand gezet: … Lees meer »