De Baat (2e)

Claims Midreth om Galgenwaard afgwezen


Geplaatst op: 20 april 2011

De rechtbank in Utrecht heeft woensdag alle schadeclaims en vorderingen die bouwbedrijf Midreth met een drietal gelieerde BV's tegen de gemeente Utrecht had ingediend, afgewezen.

De bouwer was van mening dat de gemeente zich niet had gehouden aan gemaakte afspraken rond de nieuwbouw van stadion Galgenwaard, nabijgelegen kantoor- en woonruimtes en de redding van FC Utrecht.

Het bedrijf zou hierdoor schade hebben geleden. Midreth kondigde daarom in januari 2009 bij de gemeente aan een bedrag van ruim 25 miljoen euro te verrekenen met een geldlening van ruim 22 miljoen euro, die het bouwbedrijf nog aan de gemeente schuldig was. Uiteindelijk werd de zaak aan de rechter voorgelegd. Die moest beoordelen of de (schade)claims van Midreth terecht waren. De rechter wees echter alle vorderingen met verschillende motiveringen af.

Midreth is eerder dit jaar failliet gegaan. Omdat de zaak echter voor het faillissement al geheel was uitgeprocedeerd, kon de rechtbank vandaag toch uitspraak doen over de vorderingen van Midreth.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Rechtbank Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Claims Midreth om Galgenwaard afgwezen

De rechtbank in Utrecht heeft woensdag alle schadeclaims en vorderingen die bouwbedrijf Midreth met een drietal gelieerde BV's tegen de gemeente Utrecht had ingediend, afgewezen. De bouwer was van mening dat de gemeente zich niet had gehouden aan gemaakte afspraken rond de nieuwbouw van stadion Galgenwaard, nabijgelegen kantoor- en woonruimtes … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: