Oecumenische bijeenkomst in De Hoef


Geplaatst op: 20 april 2011

Op Goede Vrijdag 22 april 2011 zal, zoals de laatste jaren gebruikelijk, de Rooms Katholieke en Protestants Christelijke gemeenschap van De Hoef weer bijeen komen om gezamenlijk stil te staan bij het lijden van Christus aan het kruis en om te gedenken dat Hij is gestorven voor ons alles, ongeacht tot welk kerkgenootschap we behoren.

Er wordt met elkaar gezongen, gebeden en overdacht. Het Oecumenisch Project Koor o.l.v. Wim Brands verleent haar medewerking en zal een aantal koralen zingen uit de Johannes Passion van J.S. Bach welke als een rode draad die morgen in de liturgie zijn verweven. “Rondom het Kruis” is een vast onderdeel in deze Oecumenische viering. Een ieder kan door het plaatsen van een brandende kaars een eerbetoon brengen aan Jezus als levend bewijs dat de dood niet het laatste woord heeft. Er wordt daarbij niet alleen gedacht aan allen overledenen waarvan we het beste en liefste in ons hart meedragen maar het is ook een teken van solidariteit en hoop.

Plaats van samenkomst is de R.K. Kerk St. Antonius van Padua, aanvang om 19.30 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oecumenische bijeenkomst in De Hoef

Op Goede Vrijdag 22 april 2011 zal, zoals de laatste jaren gebruikelijk, de Rooms Katholieke en Protestants Christelijke gemeenschap van De Hoef weer bijeen komen om gezamenlijk stil te staan bij het lijden van Christus aan het kruis en om te gedenken dat Hij is gestorven voor ons alles, ongeacht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: