001 -Family

Trainingsclinic bij De Vinken


Geplaatst op: 20 april 2011

Rosemarie Roozenbeek was één van de drie korfbaltoppers, die afgelopen maandag 18 april een trainingsclinic verzorgde voor de aspiranten en junioren van korfbalvereniging De Vinken. In het kader van het vijftigjarig jubileum van de Vinkeveense korfbalclub waren een drietal hoofdklassenspelers uitgenodigd om de jeugd te trainen in het maken van doelpunten.

Enthousiast
Barry Schep en Jennifer Tromp van Fortuna uit Delft vergezelden de in de Zaanstreek bij KZ spelende Rosemarie die maandagavond. Na afloopt vertelde de drie korfbalinternationals, dat zij een heel enthousiaste groep getroffen hadden.

"De jongens en meiden waren heel leergierig. Een hele leuke groep", concludeerde Roozenbeek na afloop. "Bij het afsluitende één tegen één waren ze zelfs eigenlijk erg bescheiden. Normaal willen ze graag het duel aangaan, maar hier waren ze toch wat voorzichtig."

Het is altijd een mooie afsluiting van een intensieve training als de jongelui een halve minuut lang mogen verdedigen tegen internationale topspelers. Een enkele aspirant hield het de complete dertig seconden vol, onder luid gejuich van het complete publiek. Datzelfde publiek en de hele trainingsgroep was ook getuige van diverse speciale korfbaltrucjes, die de jeugd die avond aangeleerd kreeg.

Balvaardigheid
Ruim zestig aspiranten en junioren van De Vinken traden maandagavond in een heerlijk lentezonnetje aan op het kunstgrasveld. Jennifer Tromp deed veelal het woord. Zij introduceerde de oefeningen en Barry en Rosemarie deden de oefeningen voor. Met name de schutterskwaliteiten van de topspelers leverden veel bijval op. Veel schottechnieken en speciale gooi- en vangtechnieken mochten de Vinkeveense korfballertjes uitvoeren. Waarbij vooral de bijzondere vaardigheden als achter de rug om werpen en vangen of in de sprong doelen ook de nodige hilariteit opleverden. Maar de complete jeugdgroep was bijzonder gedreven om alle tussenwedstrijdjes uit te voeren.

Al met al dus een zeer geslaagde trainingsavond, waarbij de jeugd van De Vinken op een uitstekende manier is voorgehouden wat er allemaal mogelijk is binnen het eigen korfbalspel. Een mooie opsteker voor de jubilerende club. En opnieuw een zeer geslaagde activiteit in het uitgebreide jubileumprogramma.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Trainingsclinic bij De Vinken

Rosemarie Roozenbeek was één van de drie korfbaltoppers, die afgelopen maandag 18 april een trainingsclinic verzorgde voor de aspiranten en junioren van korfbalvereniging De Vinken. In het kader van het vijftigjarig jubileum van de Vinkeveense korfbalclub waren een drietal hoofdklassenspelers uitgenodigd om de jeugd te trainen in het maken van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: