001 -Family

Veiligheid in winkelgebied Mijdrecht verder vergroot


Geplaatst op: 19 april 2011

Ondernemers, gemeente, brandweer en politie hebben opnieuw een aantal structurele stappen gezet om de veiligheid in het winkelgebied Mijdrecht te vergroten. Om deze aanpak te ondersteunen, ontvangen burgemeester Burgman van De Ronde Venen en voorzitter Rensink van Koopcentrum Mijdrecht dinsdag 19 april 2011 de tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De ster wordt uitgereikt door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

In januari 2009 ontvingen de ondernemers de eerste ster. Zij presenteerden toen een plan van aanpak om overlast en criminaliteit in het winkelgebied aan te pakken. In het plan worden onder andere afspraken gemaakt over het schoon en netjes houden van het winkelgebied, het herstel van kapot straatmeubilair en het verbeteren van de verlichting. Daarnaast hebben ondernemers sinds 2008 trainingen gevolgd over hoe op te treden bij winkeldiefstal of overvallen en is een zogenoemde ‘telefoonkaart' uitgegeven met informatie over wat te doen in dit soort gevallen. Op de telefoonkaart staat ook informatie waar men overlast van zwerfafval of graffiti kan melden. Inmiddels zijn er ook aanpassingen gedaan in de openbare ruimte en wordt er gewerkt aan een website (die alleen toegankelijk is voor aangesloten ondernemers) waarop belangrijke informatie staat, zoals foto's van notoire winkeldieven. Komende tijd wil het Koopcentrum Mijdrecht snel starten met de invoering van het project ‘Afrekenen met winkeldieven', waarbij betrapte winkeldieven een civielrechtelijke boete van 151 euro krijgen opgelegd.

Het plan van aanpak wordt continue geactualiseerd. De samenwerkende partijen komen een aantal keer per jaar bijeen om nieuwe maatregelen te formuleren en nieuwe aandachtspunten te benoemen. Wanneer de samenwerking over twee jaar nog steeds succesvol is, kunnen de ondernemers van Koopcentrum Mijdrecht de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen behalen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veiligheid in winkelgebied Mijdrecht verder vergroot

Ondernemers, gemeente, brandweer en politie hebben opnieuw een aantal structurele stappen gezet om de veiligheid in het winkelgebied Mijdrecht te vergroten. Om deze aanpak te ondersteunen, ontvangen burgemeester Burgman van De Ronde Venen en voorzitter Rensink van Koopcentrum Mijdrecht dinsdag 19 april 2011 de tweede ster van het Keurmerk Veilig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: