Brandweer De Ronde Venen druk met wedstrijden afgelopen weekend


Geplaatst op: 19 april 2011

Op vrijdagavond 15 april stond er een onderlinge jeugdbrandweer wedstrijd (JeugdVRU) gepland in Houten. Daar deden o.a . de jeugd korpsen van Mijdrecht en Vinkeveen aan mee.

Ze kregen de melding van een brand bij een loodgietersbedrijf. Daar aangekomen kwam een werknemer hun reeds tegemoet met het verhaal dat er binnen brand zou zijn. Door een goede verkenning kon je in de werkplaats een brand ontdekken. Een ware vlam van een brander stond daar op de werkbank. Daardoor had de werkbank vlam gevat. Aan de achterkant van de werkbank was een doorslag. Als je goed gezocht had binnen vond je de tweede werknemer van het bedrijf, die de weg naar buiten kwijt was. Deze moest je overdragen aan de ambulance buiten.
Beide ploegen hadden goed gescoord die avond. Op een 2e plaats was de jeugd van Mijdrecht geëindigd en de 1e plaats was voor de jeugd van Vinkeveen.

Op zaterdag waren er wedstrijden voor het korps zelf. Vinkeveen reisde af naar het mooie Westbroek. Daar werd gestreden in de klasse 112 en TAS-HD. Bij de TAS -HD was er een brandmelding bij een metaal werkplaats in Westbroek. Door een verkenning uit te voeren ontdekte je en brandhaard met een doorslag naar boven. Ook moesten er 2 slachtoffers gered worden. Op deze baan werd een 12e plaats behaald.

Op de 112 baan was er een melding van een autobrand. Daar aangekomen zagen we een verwarde bestuurder naast zijn auto zitten. Zijn auto stond in de brand en tegen een boom. Onder de auto lag een man met een zaagpak welke dus was aangereden door deze bestuurder. Boven in die boom zat een andere medewerker welke nog aan het zagen was bovenin de boom. Er moest een hoogwerker gewaarschuwd worden om de man uit de boom te halen. Een HV voertuig was nodig voor het bevrijden van de man onder de auto. Natuurlijk werd er ook een straal ingezet op de branddende auto. Op deze baan werd een 3e plaats behaald en daarmee mogen ze door naar de volgende ronde op 28 mei in Leersum.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer De Ronde Venen druk met wedstrijden afgelopen weekend

Op vrijdagavond 15 april stond er een onderlinge jeugdbrandweer wedstrijd (JeugdVRU) gepland in Houten. Daar deden o.a . de jeugd korpsen van Mijdrecht en Vinkeveen aan mee. Ze kregen de melding van een brand bij een loodgietersbedrijf. Daar aangekomen kwam een werknemer hun reeds tegemoet met het verhaal dat er … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: