001 -Family

Choral Group Rimchor uit St Petersburg geeft uniek concert in de Ronde Venen


Geplaatst op: 19 april 2011

Het Chr Mannenkoor Immanuël ontvangt vrijdag 6 mei deze koorgroep uit Rusland. De koorleden zijn studenten, afgestudeerden en docenten van universiteiten in St Petersburg.

Het bezoek is een vervolg op het concert dat een aantal koorleden uit De Ronde Venen in het najaar van 2010 met het Holland Concert Koor o.l.v dirigent Jan Verhoef in St Petersburg gaven.

De Stichting Vrienden van St Petersburg die in Rusland voor een prima ontvangst hebben gezorgd, dragen nu ook tot deze uitwisseling bij.

Vrijdagmiddag wordt de groep officieel ontvangen en geeft 's avonds om 20.00 uur samen met het mannenkoor een concert in de R.K.kerk Johannes de Doper in Mijdrecht /Wilnis

Jan Lenselink ,bekend om zijn virtuoze pianospel en zijn improvisaties, zal samen met Elsemarieke den Hartogh op dwarsfluit en Peter Bontje op synthesizer naast het begeleiden van het koor, tevens het publiek trakteren op enkele instrumentale intermezzo's.

Het Rimchor werd 5 jaar geleden opgericht op de Rimski-Korsakov Music school en geeft haar concerten op verschillende podia en kerken in Rusland en het buitenland. Het koorrepertoire bestrijkt verschillende tijdperken,genres en stijlen. Elizarov Anatolievich is de artistieke leider. Hij studeerde o.a. aan de Staatsuniversiteit van Moskou.

Het ontvangende Mannenkoor Immanuël dat in 1978 is opgericht heeft het geestelijk lied als basis en zingt onder de bezielende leiding van dirigent Jan Verhoef een breed en vernieuwend repertoire. Vanzelfsprekend zal het Russische lied niet ontbreken die avond.

Dank zij de ondersteuning van enkele sponsors zal het Rimchor de zaterdag m.b.v de leden een bezoek brengen aan enkele highlights in onze gemeente om zo het contact met St Petersburg uit te bouwen.

De toegangskaarten a 9 Euro (inclusief koffie/thee) zijn te verkrijgen bij de leden van het mannenkoor,aan de kerk en in de voorverkoop bij Boekhandel Mondria in Mijdrecht, Drogisterij De Nagtegaal te Wilnis en Drogisterij De Bree te Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Choral Group Rimchor uit St Petersburg geeft uniek concert in de Ronde Venen

Het Chr Mannenkoor Immanuël ontvangt vrijdag 6 mei deze koorgroep uit Rusland. De koorleden zijn studenten, afgestudeerden en docenten van universiteiten in St Petersburg. Het bezoek is een vervolg op het concert dat een aantal koorleden uit De Ronde Venen in het najaar van 2010 met het Holland Concert Koor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: