Aanpassing voorrangsregeling op rotondes in Mijdrecht


Geplaatst op: 19 april 2011

Fietsers krijgen voortaan voorrang op rotondes in de bebouwde kom van Mijdrecht. Conform landelijke verkeersrichtlijnen moeten automobilisten en andere bestuurders voorrang verlenen aan kruisend fietsverkeer op de rotonde. Daarnaast wordt er voor het langzaam verkeer een aantal zebrapaden aangelegd. Om deze voorrangsregeling ook zichtbaar te maken worden vanaf
week 17 (de week van 25 april) verschillende rotondes aangepast. Door de voorrangsregeling op alle rotondes in de bebouwde kom gelijk te trekken en met verkeerstekens zichtbaar te maken, ontstaat er meer duidelijkheid en een verkeersveiliger situatie voor de weggebruikers.

Om het verkeer te wijzen op deze verandering in de voorrangssituatie, worden er tijdelijk borden geplaatst met de tekst "let op, voorrangssituatie gewijzigd". De fietspaden worden voorzien van een rode coating. De volgende rotondes worden vanaf week 17 aangepast:

  • Anselmusstraat / Bozenhoven
  • Rondweg / Hofland
  • Dukaton / V.d. Berglaan
  • Prinses Margrietlaan / Hoofdweg
  • Industrieweg / Veenweg
  • Hoofdweg / Oosterlandweg

Naar verwachting zullen de werkzaamheden maximaal 2 weken in beslag nemen. Een deel van de werkzaamheden zal 's nachts worden uitgevoerd om zo de overlast als gevolg van passerend verkeer te beperken. Het is mogelijk dat er overdag enige vorm van hinder kan ontstaan door de werkzaamheden, maar geprobeerd wordt deze overlast tot een minimum te beperken.

In 2010 is besloten deze voorrangsregeling door te voeren. De rotondes in Abcoude zijn eerder al aangepast.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aanpassing voorrangsregeling op rotondes in Mijdrecht

Fietsers krijgen voortaan voorrang op rotondes in de bebouwde kom van Mijdrecht. Conform landelijke verkeersrichtlijnen moeten automobilisten en andere bestuurders voorrang verlenen aan kruisend fietsverkeer op de rotonde. Daarnaast wordt er voor het langzaam verkeer een aantal zebrapaden aangelegd. Om deze voorrangsregeling ook zichtbaar te maken worden vanaf week 17 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: