001 - Escaperoom aglemeen

Tweede wedstrijd voor GVM’79 acrogym


Geplaatst op: 19 april 2011

Afgelopen weekend was de tweede plaatsingswedstrijd voor de acrogymmers van GVM'79 op het hoogste niveau. De vier teams hadden zich wederom goed voorbereid en verschenen dan ook vol goede moed aan de start. Voor de teams op het B-niveau was er helaas wat tegenslag. In het team van Joëlla, Priscilla en Annemaaike had Priscilla een elleboogblessure, waardoor ze beide oefeningen niet op volle sterkte konden draaien.

In de balansoefening miste de handstand, maar de dames hadden dit mooi opgelost door de rest van de oefening erg netjes uit te voeren. Ze kregen een 7,450pnt voor de uitvoering en 7,7pnt voor de artisticiteit, zeer goed. De tempo-oefening was helaas wat slordiger in de technische uitvoering, in totaal hadden de dames 46,450pnt en werden hiermee 9e. Het team van Swetta, Mariska en Laura begon zeer sterk in hun tempo-oefening, maar bij de individuele salto's ging het mis. De dames maakten de oefening nog erg goed af, maar de punten waren door 2 vallen erg laag. In de balans oefening kwamen deze dames nog erg sterk terug met een mooie handstand en nog twee prima andere torens. In totaal scoorde dit team 47,450pnt en werden hiermee 8e.

Lorena en Frederike die vorige wedstrijd veel pech hadden, kwamen deze wedstrijd erg goed terug. Zij voerden 3 prima oefeningen uit, waarbij vooral de landingen van de tempo-elementen erg strak waren. De jury was echter weer erg streng en vond het nodig om in elke oefening elementen af te keuren. Helaas voor de dames deze keer nog geen NK-limiet, maar met een verbetering van 16pnt ten opzichte van de vorige wedstrijd en erg goed resultaat. Het puntentotaal van 59,950pnt was goed voor de 4e plek.
In de Ajeugd waren Demy en Imara er deze keer op gebrand om de EK-limiet te halen. In de balans oefening waren de elementen lekker strak, maar liep de oefening niet zo lekker op de muziek. De tempo-oefening was, zoals we van hen verwacht hadden erg strak en mooi uitgevoerd. De jury gaf Demy en Imara voldoende punten voor de eerste plek, maar 53,750 is 0,6pnt te weinig voor de EK-limiet. De komende tijd gaan de teams weer hard aan de slag om de volgende wedstrijd weer van de vloer te knallen. Kom eens kijken in de gymzaal op dinsdag van 18:00 - 20:00 of doe lekker mee met een proefles op donderdag van 16:00 - 17:00. De lessen worden gegeven door Esther de Vries in gymzaal de Brug, van wassenaarstraat in Mijdrecht. De volgende wedstrijd zal op 15 mei onze onderlinge wedstrijd zijn. Hier zullen alle teams van GVM'79 het tegen elkaar opnemen. Ook dit belooft een leuke en spannende wedstrijd te worden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tweede wedstrijd voor GVM’79 acrogym

Afgelopen weekend was de tweede plaatsingswedstrijd voor de acrogymmers van GVM'79 op het hoogste niveau. De vier teams hadden zich wederom goed voorbereid en verschenen dan ook vol goede moed aan de start. Voor de teams op het B-niveau was er helaas wat tegenslag. In het team van Joëlla, Priscilla … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: