VVA/Spartaan wint in De Kwakel van KDO

Geplaatst op: 19 april 2011

KDO 1 speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan. De Amsterdammers stonden op voorhand op een derde plaats en wonnen vorige week knap met 3-1 van koploper ZSGO/WMS. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wonnen de Kwakelaars met 1-2 in Amsterdam. Gesteund door dit positieve resultaat probeerde KDO deze middag om een zo gunstig mogelijk resultaat neer te zetten.

Na twee minuten spelen kregen de Kwakelaars echter direct een grote klap te verwerken, toen VVA/Spartaan een terechte penalty kreeg. Dit buitenkansje werd benut, zodat KDO al snel tegen een 0-1 achterstand aankeek. VVA/Spartaan was in de eerste twintig minuten heer en meester en het vertoonde positiespel was van de Amsterdammers van een prima niveau.
In het verloop van de eerste helft beet KDO van zich af en kon een aantal keer gevaar stichten op het Amsterdamse doel. Tot een felbegeerde gelijkmaker kwamen de Kwakelaars helaas niet. Domper voor KDO was het uitvallen van Sven Vlasman (rugblessure), waardoor Doron Borger in de 40e minuut binnen de lijnen kwam. Vlak voor rust werd geklungel van een Kwakelse verdediger genadeloos afgestraft, zodat VVA/Spartaan met een 0-2 voorsprong de rust in kon gaan.

Na de rust probeerde KDO van alles om terug in de wedstrijd te komen, maar in de 60e minuut besliste VVA/Spartaan de wedstrijd definitief door de 0-3 binnen te schieten.
In de 70e minuut redde Bart-Jan van der Jagt de Kwakelse eer door de 1-3 aan te tekenen.
Dit betekende tevens de eindstand.

Door deze nederlaag blijft KDO op een dertiende plaats staan. Om hier vanaf te komen dienen erin het Paasweekeinde punten gepakt te worden. Op Paaszaterdag om 17:00 uur speelt het eerste thuis om 17:00 uur tegen nummer zes Nederhorst. Op Tweede Paasdag speelt KDO opnieuw thuis, dan om 14:00 uur tegen nummer twaalf Nieuw West. Wij hopen op uw steun langs de lijn, want KDO geeft zich niet zomaar verloren!

KDO 1 speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan. De Amsterdammers stonden op voorhand op een derde plaats en wonnen vorige week knap met 3-1 van koploper ZSGO/WMS. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wonnen de Kwakelaars met 1-2 in Amsterdam. Gesteund door dit positieve resultaat probeerde KDO deze middag … Lees meer »