Laatste wedstrijd dames 1 Atalante

Geplaatst op: 19 april 2011

Zonder de mogelijkheid voor beide teams van degradatie of promotie werd de wedstrijd gestart met een vrij gevoel. Jana Chatrnuchova kon deze laatste wedstrijd niet aanwezig zijn in verband met een blessure en trainer/coach Sjaak Immerzeel moest het helaas ook af laten weten. Nancy Lijten nam deze wedstrijd tegen Vanetie Casting Amsterdam de coaching op zich.
De eerste set werd gestart met Irma Schouten als spelverdeelster, Marleen Sondermeijer en Carin van Kouwen op midden, Loes Kuijper en Mirjam van der Straatte op buiten en Suzan Heijne op de diagonaal. De eerste paar ballen vlogen in no-time om de oren van de Atalantse dames, de sterke service van de Amsterdammers en scorende middenaanval zorgde al snel voor een achterstand van 8-3. Na een korte time-out herpakte Atalante zich en kwam Loes Kuijper weer menigmaal tot scoren. Helaas kon de opgelopen achterstand niet meer worden ingehaald en ging de eerste set verloren met 25-20.

Na warmgedraaid te zijn in de eerste set, begonnen de Vinkeveense dames sterk aan de tweede. Danielle van der Horst had de plek ingenomen van Marleen op het midden. Irma Schouten begon met een servicebeurt die een aantal punten opleverde. Ook kreeg Mirjam van der Straatte deze set de kans om langs het lange blok van de tegenstander tot scoren te komen. Vanaf de zijlijnen was het ook duidelijk te zien; deze set was in de pocket, 20-25.
Met dezelfde opstelling werd begonnen aan de derde set. Amsterdam herpakte zich deze set en het ging lange tijd gelijk op. Een kleine achterstand werd snel weer rechtgezet door de sterke service van Carin van Kouwen, een kleine voorsprong werd weggegeven door slordige fouten in de pass. Uiteindelijk trok Atalante aan het kortste eind en verloor deze set nipt met 25-23.
Met een 2-1 achterstand in sets, moest het team deze set winnen om nog kans te maken op een overwinning. Hoewel de dames een goed en mooi spel lieten zien om naar te kijken, gingen er meer punten verloren dan gewonnen. De lange rally's van de vorige sets begonnen zijn tol te eisen waardoor de aanvallen te makkelijk te verdedigen waren. Uiteindelijk ging de set verloren met 25-20 en verliet dames 1 na een mooie wedstrijd met opgeheven hoofd voor de laatste keer dit seizoen het veld.

Zaterdag 16 april speelde Atalante dames 1 de laatste wedstrijd van het seizoen. Het team, gesponsord door Haaxmann Lichtreclame en Krijn Verbruggen, begon om 15.00 uur in de Amsterdamse Blauw/withal met de wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie. Zonder de mogelijkheid voor beide teams van degradatie of promotie … Lees meer »