De Vinken 1 speelt opnieuw gelijk

Geplaatst op: 13 april 2011

De korfballers uit Vinkeveen speelden afgelopen zaterdag 9 april tegen Revival 1 uit Terschuur. De Vinken, hekkensluiter van de competitie, ging prima van start met een 6-2 voorsprong. Revival, de nummer drie, wist voor rust het verschil te verkleinen tot 7-6. Na rust kwam de Fortisformatie twintig minuten moeizaam tot scoren en moest uiteindelijk alle zeilen bijzetten om tot gelijke hoogte te komen.

Afgelopen week was er hard getraind om tegen Revival punten te pakken. Het achttal van coach Fred Straatman had wat recht te zetten na de uitwedstrijd, welke met 15-9 verloren werd. Vanwege afwezigheid van Joyce Kroon, speelde haar zus Melanie Kroon. Zij begon verdedigend met Charita Hazeleger, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren. Aanvallend gingen van start Peter Kooijman, Peter Koeleman, Helene Kroon en Mariska Meulstee.

Eindelijk weer goed van start
Na diverse grote kansen schoten Peter Koeleman en Mariska de Vinkeveners op voorsprong. Revival speelde veel op korte balletjes in de paalzone en wist zo'n kansje af te maken. Hierna wees Kelvin met een ver afstandschot De Vinken weer de goede weg op, wat Helene ook nog eens benadrukte met haar schot. Het achttal uit Terschuur had ook genoeg kansen, mede door het instappen van de Vinkendefensie. Opnieuw scoorde Kelvin, nu met een wegtrekbal en een raak schot van Rudy brachten de stand op 6-2. Na een tegendoelpunt, bewees Helene weer over een prima afstandschot te beschikken. Verdedigend nam De Vinken geleidelijker wat gas terug en gaf minder druk op het schot. Revival maakte hier gebruik van en scoorde tot de rust drie maal.

Matige tweede helft
De eerste twintig waren de Vinkenaanvallen erg rommelig en het opzetten van een aanval faalde menigmaal. Het achttal uit Terschuur bleef het eigen spelletje spelen en kwam langszij tot een 7-9 voorsprong. Een aantal lange aanvallen, met een sterke rebound door beide Peters, zorgden er voor dat Helene en Mariska van afstand konden scoren.
Met nog tien minuten speeltijd keek de Fortisformatie naar achterstand van 9-11, maar een fraai ingestudeerd balletje tussen de Peters bracht weer moed om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. En die gelijkmaker kwam net voor het eindsignaal uit handen van Helene. Met onderscheppingen van Peter Kooijman kon De Vinken nog meerdere malen aanvallen, maar de afstandschoten en de vrije bal werden niet afgemaakt.
Door de winst van concurrent Achilles staat De Vinken nog steeds onderaan. Op zaterdag 23 januari speelt het vlaggenschip tegen Luno 1 uit Linschoten. Een zeer belangrijke wedstrijd om aansluiting te krijgen met de middenmoot. De wedstrijd zal om 15.30 uur van start gaan in sportpark De Molmhoek.

De korfballers uit Vinkeveen speelden afgelopen zaterdag 9 april tegen Revival 1 uit Terschuur. De Vinken, hekkensluiter van de competitie, ging prima van start met een 6-2 voorsprong. Revival, de nummer drie, wist voor rust het verschil te verkleinen tot 7-6. Na rust kwam de Fortisformatie twintig minuten moeizaam tot … Lees meer »