Doe mee met het feest op Fort Abcoude!


Geplaatst op: 13 april 2011

Op zaterdag 24 september 2011 wordt op Fort Abcoude een heel bijzonder feest gevierd. Dat feest is één van de activiteiten tijdens het fortenevenement Stelling Nemen, dat Stichting Cultura-DRV in samenwerking met Stichting Ab-Art organiseert in de maand september. Stelling Nemen speelt zich af rond de 6 forten binnen de grenzen van de (nieuwe) gemeente De Ronde Venen, die deel uitmaken van de Stelling van Amsterdam.
Fort Abcoude is op 24 september het decor van een hilarische voorstelling voor jong en oud door amateurspelers onder leiding van Troupe A'dour uit Wilnis. De toeschouwers worden meegenomen in de sfeer van bijna honderd jaar geleden, als koningin Wilhelmina een werkbezoek aan het fort brengt. Terwijl ze wachten op de koningin vermaken de gasten zich kostelijk. Verhitte discussies vinden plaats over de roerige tijd en de onzekere toekomst, de dreigende oorlog en het nut van de Stelling. Onder de vele gasten bevinden zich prominente Nederlanders uit die tijd, maar ook soldaten, leden van de hofhouding, oproerkraaiers, straatartiesten, marskramers, boeren, burgers en buitenlui.
Voor dit spektakel zijn de organisatoren op zoek naar een groot aantal muzikanten, toneelspelers, dansers, beeldend kunstenaars, kinderen voor diverse rollen, roeiers met eigen kano's en roeiboten, allerlei figuranten en straatartiesten. Ook kan men de hulp goed gebruiken van regieassistenten, licht- en geluidstechnici, decorbouwers en -inrichters, kostuummakers, grimeurs en medewerkers voor, achter en naast de schermen.
Iedereen die het leuk vindt om een helpende hand toe te steken, is maandag 18 april om 19.30 uur van harte welkom in het gemeentehuis te Mijdrecht op een speciale informatieavond over dit spektakel op Fort Abcoude. Je kunt je dan ook opgeven als deelnemer.

Meer informatie is te vinden op www.stellingnemen.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Doe mee met het feest op Fort Abcoude!

Op zaterdag 24 september 2011 wordt op Fort Abcoude een heel bijzonder feest gevierd. Dat feest is één van de activiteiten tijdens het fortenevenement Stelling Nemen, dat Stichting Cultura-DRV in samenwerking met Stichting Ab-Art organiseert in de maand september. Stelling Nemen speelt zich af rond de 6 forten binnen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: