De Baat (2e)

Beursvloer voorlichting in Abcoude


Geplaatst op: 11 april 2011

De vierde Rondeveense Beursvloer op 19 mei is voor Abcoude de eerste keer. Daarom was er 7 april in de Amstelborgh een voorlichtingsbijeenkomst voor de lokale maatschappelijke instellingen. Een aantal daarvan was aanwezig. Projectleider Rietje Beeren gaf een toelichting en beantwoordde vragen.
Zij vertelde hoe je op de Beursvloer overeenkomsten (matches) sluit tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties, zonder dat daarbij geld over tafel gaat. Overeenkomsten waar beide partijen iets aan hebben. Hoe je tijdens de Beursvloer daarbij wordt geholpen door hoekmannen, een notaris en een accountant, om afspraken vast te leggen en misverstanden achteraf te voorkomen. Maar het is niet ingewikkeld, zo is er bijvoorbeeld geen rol voor de Kamer van Koophandel.

Maar als je niet over geld mag praten, hoe kun je dan als maatschappelijke instelling voordeel hebben bij een match met een bedrijf? Een slide in Rietjes presentatie somt dat op: je kunt toegang krijgen tot materialen, middelen en faciliteiten van het bedrijf, je kunt profiteren van hun kennis, je kunt extra communicatiekanalen krijgen, je netwerk uitbreiden, misschien nieuwe vrijwilligers werven... Rietje deelde een lijst uit met de matches van de vorige beursvloer, om alvast als voorbeeld te dienen: http://www.beursvloer-derondevenen.nl/matches.php?id=5
Wanneer weet je wie er mee doen? Het antwoord op deze vraag staat op de website van de Beursvloer: http://www.beursvloer-derondevenen.nl/ .De website wordt up to date gehouden met nieuwe aanmeldingen. Men wilde ook graag weten wat je aan een bedrijf kunt vragen: daarvoor organiseert de Beursvloer een workshop op 19 april. Maar al tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst kregen de deelnemers ideeën!
Beursvloerambassadeur Jobke Vonk riep de aanwezigen op zich nu al aan te melden, dan kan zij naar bedrijven in Abcoude gaan om die enthousiast te maken voor de Beursvloer. Zo kan er al veel voorwerk worden gedaan om nuttige, leuke en creatieve matches te maken op de Beursvloer, 19 mei in De Meijert in Mijdrecht!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Beursvloer voorlichting in Abcoude

De vierde Rondeveense Beursvloer op 19 mei is voor Abcoude de eerste keer. Daarom was er 7 april in de Amstelborgh een voorlichtingsbijeenkomst voor de lokale maatschappelijke instellingen. Een aantal daarvan was aanwezig. Projectleider Rietje Beeren gaf een toelichting en beantwoordde vragen. Zij vertelde hoe je op de Beursvloer overeenkomsten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: