Karaktervol VZOD/vdBoon na rust overtuigend de betere ploeg

Geplaatst op: 11 april 2011

Afgelopen zaterdag werd onder prima weersomstandigheden de belangrijke korfbalwedstrijd tussen VZOD en GKV gespeeld. Belangrijk vanwege het feit dat de Kudelstaarters zich vandaag bovenin het rechterrijtje konden nestelen. Bovendien wilde het team van trainer/coach Klaas Bosman thuis nog wel iets goed maken na de zeperd van vorige week. GKV stond vóór dit duel één punt op VZOD achter en was dus ook gebrand op een goed resultaat. Het waren de gasten die deze middag voor het eerst doel troffen, al snel gevolgd door een doorloopbal van Martijn Vervark (na een prachtige pass van Willem Mast) en een afstandschot van Eric Spaargaren: 2-1. Nadat GKV de gelijkmaker had weten te scoren was het Mast die VZOD/vd Boon weer aan de leiding bracht. GKV beantwoordde echter gelijk en bracht de ploegen met 3-3 weer naast elkaar. Bij een knappe doorbraakactie van Spaargaren passte hij de bal door op Bart Verheul en laatstgenoemde rondde van dichtbij af: 4-3. Binnen een minuut werd helaas alweer de gelijkmaker bijgeschreven. Toen brak er een doelpuntloze periode aan waarin VZOD langdurig aanviel, maar het geluk niet aan haar zijde vond. En zoals zo vaak valt de treffer dan aan de andere kant, en zelfs tweemaal: 4-6. Onder luide aanmoedigingen van het team van de week, de B1 aspiranten, wist Verheul VZOD weer dichterbij te brengen. GKV zette hier in dezelfde minuut echter weer een goal tegenover en bracht 5-7 op het scorebord. Het venijn zat deze eerste helft in de staart want met twee afstandschoten in twee minuten knalde Vervark de Kudelstaartse korfballers met een hoopvolle 7-7 de rust in. Een heerlijk tikkie voor GKV die ook na rust nog doorklonk want het was Verheul die in de zevende minuut na rust VZOD aan de leiding bracht: 8-7. Gelijk een minuut daarna scoorde Michelle van Leeuwen de 9-7 waarna Mast tot overmaat van ramp ook nog eens trefzeker was vanaf de stip: 10-7. GKV sputterde nog wel tegen maar Spaargaren schoot hun laatste sprankje hoop aan diggelen: 11-8. Het geloof in een goede afloop groeide bij VZOD en de gasten wisten geen vuist meer te maken. Na hun laatste treffer was het Vervark die met zijn vierde doelpunt de verdiende eindstand op 12-9 bracht. Een zeer nuttige overwinning voor het team van trainer/coach Klaas Bosman: "De eerste helft was lastig voor ons: we wilden geen fouten maken en dolgraag weer eens lekker spelen. Dat leverde een te krampachtig en schuchter eerste bedrijf op en het siert het team dat we op karakter op slag van rust de stand weer gelijk konden trekken. Met heldere afspraken tijdens de thee speelden we na rust weer lekker overtuigend en trokken de wedstrijd prima naar ons toe. Smetje is dat we het niet vroegtijdig konden beslissen en daarmee ongewild de spanning in de wedstrijd hielden. Ik heb bewondering voor de wijze waarop dit team de deceptie van vorige week heeft weg gespeeld." VZOD staat nu op een keurige vijfde plaats maar weet de hete adem van de achtervolgers in de nek. Aanstaande zaterdag vindt op het VZOD-complex het schoolkorfbaltoernooi plaats. Zaterdag 23 april speelt VZOD/vdBoon om 15.30 uur aan de Wim Kandreef tegen titelkandidaat Fluks. Doelpuntenmakers: Martijn Vervark 4x, Bart Verheul 3x, Eric Spaargaren en Willem Mast 2x en Michelle van Leeuwen 1x.. Alle uitslagen van VZOD: VZOD 1-GKV 1 12-9, VZOD 2-GKV 2 4-8, VZOD 3-DSO 2 18-5, VZOD A1-KIOS A2 9-7, VZOD B1-ZKV B2 2-2, VZOD C1-Velocitas C1 7-7, ESDO C2-VZOD C2 1-1, Fiks D3-VZOD D2 5-1, VZOD D1-ESDO D1 11-1, VZOD E1-Tempo E5 5-1, VZOD E2-Fluks E1 5-6, VZOD F1-KVA F2 0-8.

Afgelopen zaterdag werd onder prima weersomstandigheden de belangrijke korfbalwedstrijd tussen VZOD en GKV gespeeld. Belangrijk vanwege het feit dat de Kudelstaarters zich vandaag bovenin het rechterrijtje konden nestelen. Bovendien wilde het team van trainer/coach Klaas Bosman thuis nog wel iets goed maken na de zeperd van vorige week. GKV stond … Lees meer »