Een zonnige dag en een zonnig resultaat voor Atlantis 1

Geplaatst op: 11 april 2011

Het buitenseizoen is al weer twee weken aan de gang en opnieuw mag Atlantis spelen op een zonnige zaterdag. Vorige week werd er een belangrijke overwinning geboekt op de nummer twee uit de poule en op zaterdag 9 april stond de wedstrijd Atlantis 1 - MIK1 op het programma. In de vorige wedstrijd tegen deze ploeg werd er gewonnen door Atlantis met 3-5. Dit was een moeilijke wedstrijd vanwege het passief verdedigende spel van MIK.

Deze zaterdag was de eerste thuiswedstrijd voor Atlantis 1 en vanwege het goede weer waren veel supporters blijven plakken om het eerste, gesponsord door Rabobank, te zien spelen. Er werd begonnen in de aanval door Sandra Gortenmulder, Janneke van Ginkel, Jelmer Steen en Alex van Senten. Alex begon in de basis, omdat Mark Goverse geblesseerd op de bank zat. In de eerste aanval begonnen Tamara Gortenmulder, Masha Hoogeboom, Jimmy de Koning en Berry de Jong. Dit vak is verder ongewijzigd. Langs de kant wordt het team nog altijd gecoacht door Mark van den Brink, die na dit buitenseizoen naar een andere vereniging gaat, maar niet zonder kampioen te worden met Atlantis 1.

De wedstrijd kwam een beetje moeizaam op gang. Vanwege het warme weer moest iedereen een beetje wennen aan de hitte. Het passief verdedigende spel van MIK kwam al snel tevoorschijn, waardoor Atlantis moeite had met aanvallen.
Kansen waren er genoeg, maar de ballen wilden maar niet vallen. Aan beide kanten werden overtredingen gemaakt waarvoor strafworpen gegeven werden.
Deze werden aan beide kanten benut, maar veel andere kansen werden niet afgemaakt aan de kant van Atlantis. De ruststand was 5-5 en gaf een goed beeld van de wedstrijd. MIK kwam moeilijk tot kansen, maar maakte de kansen die ze hadden goed af. Aan de kant van Atlantis was er een overvloed aan kansen, maar wilden de doelpunten niet komen.

In de rust gaf coach Mark van den Brink aanwijzingen voor de tweede helft.
Vanaf de kant oogde de wedstrijd niet zo heel fanatiek, dus Atlantis moest er een schepje bovenop doen voor de tweede helft. Vanwege het passief verdedigend spel was het moeilijk om de goede kansen te kiezen en te creëren. Om tot betere kansen te komen moest Atlantis in de tweede helft blijven lopen en de tegenstander opzoeken.

Na het eerste fluitsignaal in de tweede helft duurde het opnieuw even voordat Atlantis uit de startblokken kwam, maar door het aangepaste aanvallende spel werden wel betere kansen gepakt en afgemaakt. In het begin van de tweede helft kon MIK nog meekomen tot een stand van 7-7, maar vervolgens maakte Atlantis een gat van twee punten die verder uitgebouwd werd tot een gat van zes punten. In de tweede helft scoorde Atlantis veel meer dan in de eerste helft wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven voor de overwinning.

Aan het einde van de tweede helft werd er nog gewisseld. Auke van der Zijden kwam erin voor Jelmer Steen. Maarten Helsloot maakte zijn debuut in het eerste en kwam erin voor Alex van Senten, die na twee wedstrijden wel wat rust had verdient. Uiteindelijk heeft Atlantis de wedstrijd gewonnen met 15-9. Een verdiende overwinning.

Volgende week heeft Atlantis 1 geen wedstrijd, maar op 23 april speelt de door Rabobank gesponsorde ploeg uit tegen Amsterdam 1.

Bron: Ingezondens stukken

Het buitenseizoen is al weer twee weken aan de gang en opnieuw mag Atlantis spelen op een zonnige zaterdag. Vorige week werd er een belangrijke overwinning geboekt op de nummer twee uit de poule en op zaterdag 9 april stond de wedstrijd Atlantis 1 - MIK1 op het programma. In … Lees meer »