KDO knokt zich naar punt in Heemstede

Geplaatst op: 11 april 2011

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de uitwedstrijd tegen HBC in Heemstede op het programma. HBC, dat voorafgaand aan de ontmoeting op een tiende plaats stond, doet er net als KDO alles aan om zich te ontdoen van de onderste plaatsen in de derde klasse. Trainer Ron Langhout kon deze middag niet beschikken over Patrick Schijff (geschorst), Robin Vaneman (weekend weg) en Timo Kas (enkelblessure).

De wedstrijd begon om 14:00 uur en beide ploegen kwamen fel uit de startblokken.
De linksbuiten van HBC had het direct flink op zijn heupen en dit resulteerde na één minuut spelen tot een gele kaart van Jelle de Jong na een overtreding op de nummer elf. Een paar minuten later ontsnapte dezelfde De Jong aan zijn tweede gele kaart, toen hij opnieuw de linksbuiten naar de grond werkte. KDO hanteerde veelvuldig de lange bal en kwam op deze manier amper aan voetballen toe. Na een kwartier spelen ontving Frank Hogerwerf
ook een gele kaart, wat automatisch betekent dat hij (net als Jelle de Jong) volgende week tegen VVA/Spartaan geschorst zal zijn. In deze fase van de competitie blijft het voor vele spelers een grote frustratie om bij elke kaart de volgende wedstrijd aan de kant toe te moeten kijken.

HBC was in de eerste helft de bovenliggende partij, zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kwam de ploeg uit Heemstede in de 38e minuut op voorsprong, na een individuele actie van wederom de linksbuiten. De HBC-er omspeelde vanaf de rechterkant zijn directe tegenstander en schoot vanaf zo'n twintig meter de bal in de korte hoek achter doelman Peter Onderwater, 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft kwam KDO een stuk beter voor de dag. In de 47e minuut leidde dit tot de eerste kans voor KDO in de wedstrijd. Rechtsbuiten Doron Borger wist, na een goede actie aan de zijkant, gelegenheidsspits Sven Vlasman te bereiken. Vlasman aarzelde geen moment en schoot de bal hard in de rechterbenenhoek. Het was echter de HBC-doelman die fraai wist te redden. Gesteund door deze kans werd het positiespel aan Kwakelse kant in de loop van de wedstrijd verzorgder. In de 68e minuut kwam KDO na een prima aanval op gelijke hoogte. Joeri Stange ontving de bal aan de rechterkant en wist met een secure crossbal Bart-Jan van der Jagt op zijn hoofd te bereiken. Van der Jagt kopte de bal vervolgens keurig op Sven Vlasman die de bal koelbloedig binnenschoot, 1-1. Na deze gelijkmaker kon de wedstrijd alle kanten op gaan. HBC probeerde het duel fysiek te winnen door vele lange spelers voorin te zetten en te hopen op één goede bal. KDO kreeg meer ruimte om te voetballen, maar kon helaas geen tweede treffer maken. Kortom, de wedstrijd eindigde daarom ook in 1-1.

Door dit gelijkspel en de overwinningen van Geinburgia en Hillegom, staat KDO nog steeds op de dertiende plaats. Er volgen nu nog zes finales om ervoor te zorgen dat KDO ook volgend seizoen actief zal zijn in de derde klasse. Twee keer spelen de Kwakelaars nog tegen nummer twaalf Nieuw West en nummer zes Nederhorst, verder thuis tegen nummer zeven DWS en volgende week thuis tegen nummer drie VVA/Spartaan. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen won KDO knap met 1-2 in Amsterdam. Hopelijk kan KDO aanstaande zondag om 14:00 uur opnieuw voor een verrassing zorgen om zichzelf hiermee een grote dienst te bewijzen.

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de uitwedstrijd tegen HBC in Heemstede op het programma. HBC, dat voorafgaand aan de ontmoeting op een tiende plaats stond, doet er net als KDO alles aan om zich te ontdoen van de onderste plaatsen in de derde klasse. Trainer Ron Langhout kon deze … Lees meer »