De Baat (2e)

Schrijf nu in voor de cursus Rolstoelvaardigheid en Sport!


Geplaatst op: 11 april 2011

Binnenkort organiseert Sportservice Noord-Holland in de regio Amstel & Meerlanden een cursus rolstoelvaardigheid en sport (ROVAS). In deze cursus leren de deelnemers vaardigheden die nodig zijn voor het goed besturen van een rolstoel in het dagelijks leven en maken ze kennis met een aantal sporten die beoefend kunnen worden in een rolstoel. Voor de cursus, die hopelijk dit voorjaar nog plaatsvindt, zijn de inschrijvingen nu geopend!

Sportservice Noord-Holland heeft in samenwerking met Gehandicaptensport Nederland al eerder ROVAS-cursussen georganiseerd. Mensen die net in een rolstoel terecht zijn gekomen hebben soms moeite met aanpassen aan de nieuwe situatie en kunnen veel baat hebben bij een ROVAS-cursus. Angst om te vallen en moeite met drempels kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat men minder onderneemt en meer thuis blijft.

Ook kennen veel mensen die net in een rolstoel zitten (en soms ook mensen die er al veel langer in zitten) hun sportmogelijkheden niet. Er zijn tal van rolstoelsporten (denk aan rolstoeltennis en rolstoelbadminton) en andere sporten die gedaan kunnen worden wanneer iemand een beperking heeft (denk aan zitvolleybal en aangepast zwemmen). Tijdens deze ROVAS-cursus komen onder andere rolstoelbadminton, rolstoeldansen en rolstoelbasketbal aan bod.

Bij voldoende belangstelling starten nieuwe ROVAS-cursussen. Vaak is het lastig voldoende mensen bij elkaar te krijgen op dezelfde plek en hetzelfde tijdstip. Maar uit de enquêtes aangepast sporten, die afgelopen periode in de gemeenten van de regio Amstel & Meerlanden zijn uitgezet, kwam een groot aantal positieve reacties op een ROVAS-cursus. Daardoor is het nu mogelijk een nieuwe groep op te zetten!

Wanneer u zich wilt aanmelden of meer informatie wilt kunt u contact opnemen met Wikke van Stam, regiomedewerker aangepast sporten Amstel & Meerlanden bij Sportservice Noord-Holland (telefoon: (023) 5576955 of e-mail: wvanstam@sportservicenoordholland.nl). Ook wanneer u meer informatie wilt over aangepast sporten in deze regio kunt u contact opnemen met de regiomedewerker. Op de website www.aangepastsporten.info kunt u het volledige aangepaste sportaanbod bekijken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Schrijf nu in voor de cursus Rolstoelvaardigheid en Sport!

Binnenkort organiseert Sportservice Noord-Holland in de regio Amstel & Meerlanden een cursus rolstoelvaardigheid en sport (ROVAS). In deze cursus leren de deelnemers vaardigheden die nodig zijn voor het goed besturen van een rolstoel in het dagelijks leven en maken ze kennis met een aantal sporten die beoefend kunnen worden in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: