001 - De Baat

Geld voor goede doelen dankzij bedrijvenvoetbaltoernooi


Geplaatst op: 8 april 2011

Op 5 april heeft Rotary Mijdrecht cheques uitgereikt aan twee door haar gekozen internationale doelen. Beide doelen zijn verbonden met De Ronde Venen doordat inwoners zelf initiatiefnemer zijn. Daarmee is Rotary er van verzekerd dat het geld goed besteed wordt!

Stichting Hand
Stichting Hand ontving een cheque ter waarde van € 3.000,-- Euro. De Stichting bouwt internaten in Bolivia voor schoolgaande kinderen. Dergelijke internaten zijn een goede bijdrage voor het welzijn én de toekomst van de kinderen die er verblijven. Hier kunnen zij in een stabiele omgeving leren, huiswerk maken en spelen. De voeding is van goede kwaliteit, wat thuis helaas vaak anders is. De weekenden brengen de kinderen thuis bij hun familie door. De bijbehorende medische post is ook voor bewoners van omringende dorpen. Momenteel worden er voorbereidingen gedaan voor het realiseren van een internaat voor 150 kinderen.

Stichting Wees een kind
Voor Stichting Wees een kind, opererend in Indonesië, was eveneens een cheque ter waarde van € 3.000,-- beschikbaar. De stichting is nog niet zo lang geleden opgericht en heeft tot doel: Weeshuizen in nood met middelen en management ondersteunen, zodat er voor de kinderen een menswaardige leefsituatie ontstaat en hen weer toekomstperspectief geboden wordt. De hulp is erop gericht dat het weeshuis in de eindsituatie zelfvoorzienend is en de weeshuisleiding zelfstandig handelen kan. Het eerste project is de nieuwbouw van een (zwaar vervallen) weeshuis dat moet verdwijnen vanwege de aanleg van een spoorlijn

Bedrijven voetbaltoernooi
Beide stichtingen ontvangen voor een periode van drie jaar, jaarlijks een bijdrage voor het goede werk dat zij verrichten. Rotary Mijdrecht brengt het geld daarvoor bijeen tijdens het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoenooi. Dit jaar wordt het toernooi, georganiseerd i.s.m. SV Argon, gehouden op zaterdag 28 mei. Er wordt gevoetbald op een half veld en een team bestaat uit 6 veldspelers en een keeper. Afgelopen jaar deden 18 bedrijventeams mee aan dit gezellige en sportieve toernooi. De inschrijving voor dit jaar staat open.

Andere doelen
Naast twee internationale doelen ondersteunt Rotary ook twee lokale activiteiten.
Tijdens de verwendag voor moeders van kinderen met een handicap worden zo'n 70 vrouwen meegenomen voor een dagje uit. Een verrassingsprogramma, geheel georganiseerd en verzorgd door leden van Rotaryclub Mijdrecht. In december viert De Cirkel haar jaarlijkse kerstdiner, uitgeserveerd en betaald door Rotaryclub Mijdrecht. De Cirkel is een sociëteit voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geld voor goede doelen dankzij bedrijvenvoetbaltoernooi

Op 5 april heeft Rotary Mijdrecht cheques uitgereikt aan twee door haar gekozen internationale doelen. Beide doelen zijn verbonden met De Ronde Venen doordat inwoners zelf initiatiefnemer zijn. Daarmee is Rotary er van verzekerd dat het geld goed besteed wordt! Stichting HandStichting Hand ontving een cheque ter waarde van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: