001 -Family

Politiehond Abcoude heeft direct beet bij autoinbraak


Geplaatst op: 6 april 2011

Agenten hielden in de vroege ochtend van woensdag 6 april twee jongemannen aan op verdenking van het plegen van een autokraak.

Rond 03.35 uur zag een getuige dat twee mannen op de Zilverschoon in een auto inbraken. Hij belde 1-1-2 en gaf een uitgebreid signalement van de verdachten door. Meerdere politie-eenheden, waaronder agenten uit Amsterdam, gingen ter plaatse. Op aanwijzen van een getuige stelden agenten, waaronder een hondengeleider, een onderzoek in een brandgang in. Daarbij stak de hond zijn neus door een coniferenhaag en had direct beet. De twee autokrakers bleken zich liggend onder de haag te hebben verstopt. Eén van hen, een 20-jarige man uit Litouwen, werd door de hond in zijn arm gebeten. Naast hem lag zijn maatje, een 18-jarige landgenoot. Beide verdachten werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Van de auto die de verdachten hadden opengebroken, bleken twee ramen te zijn vernield. het tweetal had inbrekersgereedschap en een TomTom bij zich. Deze spullen zijn in beslag genomen.

De 20-jarige gebeten verdachte werd in het politiebureau door een arts onderzocht. Hij bleek slechts lichte bijtwonden te hebben opgelopen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politiehond Abcoude heeft direct beet bij autoinbraak

Agenten hielden in de vroege ochtend van woensdag 6 april twee jongemannen aan op verdenking van het plegen van een autokraak. Rond 03.35 uur zag een getuige dat twee mannen op de Zilverschoon in een auto inbraken. Hij belde 1-1-2 en gaf een uitgebreid signalement van de verdachten door. Meerdere … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: