Watersportborden aan de Ringvaart in Aalsmeer


Geplaatst op: 6 april 2011

De ondernemers in Aalsmeer hebben er lang op gewacht, maar nu staan ze er dan toch: de watersportborden aan de Ringvaart. Het doel van de borden is om watersportrecreanten welkom te heten in Aalsmeer en ze te wijzen op het waterrijke karakter van Aalsmeer. Aalsmeer is relatief onbekend als watersportdorp. Ook de link tussen Aalsmeer en de Westeinderplassen wordt door weinig mensen gelegd en dat is jammer aldus wethouder Gertjan van der Hoeven. ‘De Westeinder is de grootste waterplas in Midden Nederland. Als Aalsmeer zijn we trots op de recreatieve mogelijkheden die de plas en de Bovenlanden ons bieden.'

Staande Mastroute
Langs Aalsmeer, over de Ringvaart loopt de Staande Mastroute. Dit is een soort vaarsnelweg door Nederland. Op jaarbasis maken ongeveer 30.000 schepen gebruik van deze route. Door nu langs deze vaarsnelweg informatieborden te plaatsen wijzen we watersporters op de mogelijkheden die Aalsmeer en de Westeinder bieden. Aalsmeer bestaat voor 1/3 uit water en dat mag beter onder de aandacht worden gebracht. Zeker omdat vanuit de Economische Visie toerisme en recreatie als een van de belangrijke ontwikkelingskansen voor Aalsmeer benoemd zijn.

Acties om Aalsmeer als watersportdorp op de kaart te zetten
De gemeente Aalsmeer werkt sinds twee jaar samen met de gemeenten in het Hollands Utrechts Plassengebied om het varen in het Groene Hart te promoten. Naast een gezamenlijke stand op de Hiswa werden in 2010 zowel de Vaargids Hollandse Plassen als een nieuwe ANWB-waterkaart Hollandse Plassen uitgebracht. Dit jaar sluit de gemeente Aalsmeer aan op een eerder uitgezet sloepennetwerk in de regio. Aalsmeer organiseert samen met nog 4 andere gemeenten in het Groene Hart van 29 juni tot en met 3 juli het eerste Nationaal Regenboogevenement.

Watersportborden belangrijk als eerste kennismaking met de Westeinder
De watersportborden vormen voor mensen die per boot de gemeente binnenkomen de eerste stap in de kennismaking met Aalsmeer. Op de borden is duidelijk te zien dat er een groot watersportrecreatiegebied achter het dorp ligt.
Ruud Vismans, voorzitter van de Adviesgroep Toerisme en Recreatie: ‘De watersport passanten moeten gasten worden van de Aalsmeerse middenstand en horeca. Door middel van deze welkomstborden laten we onze gastvrije kant zien.'

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Watersportborden aan de Ringvaart in Aalsmeer

De ondernemers in Aalsmeer hebben er lang op gewacht, maar nu staan ze er dan toch: de watersportborden aan de Ringvaart. Het doel van de borden is om watersportrecreanten welkom te heten in Aalsmeer en ze te wijzen op het waterrijke karakter van Aalsmeer. Aalsmeer is relatief onbekend als watersportdorp. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: