Korfballen in de Vennepse zandbak

Geplaatst op: 6 april 2011

Afgelopen zaterdag was het dan weer zover, de zaalschoenen in de kast en de veldschoenen uit het vet. De buitencompetitie is weer van start gegaan en er stond gelijk een belangrijke wedstrijd voor VZOD/vdBoon op het programma. Het team moest de reis maken naar Nieuw-Vennep waar KIOS in de zandbak op VZOD/vdBoon stond te wachten. Onder de zon met een lekkere bries leek het wel op beachkorfbal. De veldcompetitie gaat in het voorjaar verder waar het in oktober is gebleven. KIOS, met 1 punt, was er alles aan gelegen om het gaatje met VZOD/vdBoon, die op 5 punten staat, niet groter te laten worden of zelfs te verkleinen en kwam dus vol strijdlust uit de startblokken.

In de zaal moest KIOS twee maal het onderspit moesten delven maar dat was deze zaterdag een heel ander verhaal. Binnen de kortste keren keken de Kudelstaarters tegen een achterstand aan, na een goede aanval van VZOD scoorde Michelle van Leeuwen de aansluitende treffer. Eén van de weinige serieuze krachtmetingen in de eerste 20 minuten want toen keek VZOD tegen een 4-1 achterstand aan. Door fanatieker te gaan spelen lukte het VZOD om de achterstand voor de rust terug te brengen tot 5-4. Vol goede moed wachtten de vele meegereisde supporters op de tweede helft, kunnen ze doorzetten wat ze aan het einde van de eerste helft hadden gedaan of zou KIOS de touwtjes weer in handen nemen. Het antwoord kwam van KIOS, zij lieten zien dat het geen toeval was dat ze de eerste helft beter in de wedstrijd zaten want binnen 5 minuten was de wedstrijd gespeeld. KIOS scoorde het ene na het andere doelpunt en stonden na 5 minuten in de 2de helft al op 8-4, een gespeelde wedstrijd en er waren nog 30 minuten te spelen. VZOD/vdBoon kon geen vuist meer maken en kwam er ook niet meer aan te pas, KIOS won verdiend de wedstrijd met 16-9. "Er lukte aan VZOD kant niet zo veel, KIOS oogde agressiever en toonde meer wil om te winnen" sprak een teleurgestelde coach Klaas Bosman na de wedstrijd. " Laten we hopen dat we zijn wakker geschud". Zaterdag wacht een andere belangrijke wedstrijd als GKV naar Kudelstaart komt. Zij staan op 4 punten, het is spannend onderin en ieder punt is belangrijk. Kom en moedig VZOD/vdBoon zaterdag om 15.30 uur aan op het mooie complex aan Wim Kandreef. Alle uitslagen: KIOS 1-VZOD 1 16-9, KIOS 2-VZOD 2 9 - 10, Zkc '31 3-VZOD 3 13-9, Atlantis A2-VZOD A1 3 - 12, DKV Victoria B1-VZOD B1 8-5, Fiks C1-VZOD C1 6-5, VZOD C2-OVVO C4 4-2, VZOD D2-Fluks D1 3-6, OVVO D3-VZOD D1 7-11, ESDO E1-VZOD E1 1-0, Aurora E2-VZOD E2 3-10, TOP F4-VZOD F1 14-0.

Afgelopen zaterdag was het dan weer zover, de zaalschoenen in de kast en de veldschoenen uit het vet. De buitencompetitie is weer van start gegaan en er stond gelijk een belangrijke wedstrijd voor VZOD/vdBoon op het programma. Het team moest de reis maken naar Nieuw-Vennep waar KIOS in de zandbak … Lees meer »