Overwinning voor Atlantis F1 in allereerste wedstrijd

Geplaatst op: 4 april 2011

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis F1 haar allereerste wedstrijd thuis tegen ESDO F3. Door een aantal nieuwe aanmeldingen bij de jeugd was het mogelijk om voor het tweede deel van het veldseizoen dit team te creëren.

Atlantis F1 bestaat uit: Felicia van Rossum, Ruben Gortenmulder, Jeffrey Valentijn, Olav Kuppens en Levi van Walraven. Het is een team waarin de hoeveelheid ervaring in het korfbalspelletje sterk uiteen loopt. Felicia en Ruben hebben al vaker wedstrijden gespeeld en Levi trainde hiervoor bij de Welpen. Jeffrey en Olav zitten pas een paar maanden op korfbal, maar ook zij leren erg snel.
De wedstrijd werd begonnen met Ruben en Levi spelend als heer en Jeffrey en Olav als dame. Felicia kon er deze wedstrijd helaas niet bij zijn. Gelukkig was Sjenna Dijkhorst bereid gevonden om het team te komen versterken als reservespeler. Gelijk in de eerste seconden van de wedstrijd viel het eerste doelpunt voor Atlantis. Met twee balverplaatsingen was de korf bereikt en werd er koelbloedig gescoord. Vanaf dat moment was ESDO echter ook scherp en werd duidelijk dat scoren niet meer zo gemakkelijk zou gaan. Toch was al snel duidelijk dat Atlantis al wat verder in de ontwikkeling was dan ESDO.

Het grootste deel van de tijd had het jonge F1-team balbezit en er werd goed gegooid en gevangen. Als ESDO de bal had, werd de bal al snel weer onderschept door Atlantis. Er werd nog een keer gescoord waardoor de teams gingen rusten met een stand van 2-0 in het voordeel van Atlantis.

In de rust vertelden coaches Iris Facee Schaeffer en Nancy Kroese dat het hartstikke goed ging. Atlantis kreeg nog een paar tips mee over hoe ze goed vrij konden lopen en ze goed uit moesten stappen bij het gooien van de bal. Olav werd gewisseld voor Sjenna. Vol vertrouwen ging Atlantis F1 weer het veld in.

De tweede helft verliep vrijwel hetzelfde als de eerste helft. Atlantis had voornamelijk balbezit en viel sterk aan. Verdedigend werden er weer vele ballen onderschept. Het jonge team speelde goed samen en de kansen waren talrijk. Uiteindelijk wist Atlantis nog viermaal de korf te vinden in de tweede helft, waardoor de eindstand op 6-0 kwam te staan.

Het jongste team van Atlantis kan met trots terugkijken op hun eerste wedstrijd. Er zitten nog heel veel mogelijkheden tot groei in dit team, dus het belooft een ontzettend mooi veldseizoen te worden. De volgende wedstrijd is op zaterdag 9 april. Atlantis F1 speelt dan uit in Nieuw-Vennep tegen KIOS F2.

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis F1 haar allereerste wedstrijd thuis tegen ESDO F3. Door een aantal nieuwe aanmeldingen bij de jeugd was het mogelijk om voor het tweede deel van het veldseizoen dit team te creëren. Atlantis F1 bestaat uit: Felicia van Rossum, Ruben Gortenmulder, Jeffrey Valentijn, Olav Kuppens en Levi … Lees meer »