Atlantis A1 zet zegereeks voort op veld


Geplaatst op: 4 april 2011

Bij het begin van het tweede gedeelte van de lopende veldcompetitie heeft Atlantis A1 goede zaken gedaan. In Sassenheim werd TOP met 9-10 verslagen.
Atlantis A1, in de zaal de ongekroonde kampioen in de 2e klasse, acteert in de veldcompetitie een treetje hoger de 1e klasse.
In de eerste ontmoeting was TOP nog te sterk (11-8), maar vandaag lieten de Mijdrechtse korfballers zien dat zij binnen een half jaar tijd een groeispurt hebben ingezet. Hoewel Atlantis A1 alle zeilen zal moeten bijzetten om uit de degradatiezone te blijven, is dit een geweldige opsteker.
Ten opzichte van de basisacht in het begin van het seizoen is er een wijziging, B-jeugd speelster Ciska Taal is nu vaste waarde van het team.

Atlantis A1/Van Dam nam brutaal de leiding door twee doelpunten van Jeroen Korver. Deze voorsprong kon het niet lang vasthouden. Er waren genoeg kansen, maar Atlantis faalde jammerlijk in de afwerking. In een fase waarin Atlantis niet scherp was, was TOP dat wel. Met vijf doelpunten op rij brachten zij Atlantis aan het wankelen, maar het team toonde veerkracht. Met doelpunten van Timo Jongerling en Cynthia Sassen werd de achterstand verkleind tot 5-4, wat tevens de ruststand was.

Een peptalk in de rust was niet nodig. Coaches Marijke Pauw en Arie Zaal zagen dat de spelers blaakten van zelfvertrouwen: kansen zat, maar te weinig doelpunten. Iedereen voelde dat hier gewonnen kon worden.

Ook de tweede helft kende een daverende start. Scores van Cynthia, Goof van Straaten (strafworp) en Sharon Moen leverden een 5-7 voorsprong op. Maar TOP stribbelde tegen en ook zij scoorden driemaal op rij, waardoor Atlantis weer op achterstand kwam: 8-7. Een hectisch kwartier brak aan. Good old scheidsrechter Poelstra kon het hoge tempo van beide teams nauwelijks bijbenen en floot, volgens de coach van TOP, in het nadeel van zijn team. Atlantis liet zich niet meeslepen door zijn uitlatingen en kwam via Sharon en Jeroen (strafworp) weer op voorsprong: 8-9. Nog eenmaal kwam TOP langszij, maar met een afstandstreffer van Timo gingen beide punten mee naar Mijdrecht. Hiermee behaalde Atlantis A1 de eerste overwinning in de eerste klasse. Complimenten voor Ciska Taal die zich keurig staande hield bij haar debuut en uiteraard een bedankje aan de reserves Ilona Pauw en Jesper Zaal.

Op zaterdag 9 april speelt Atlantis A1 thuis en ontvangt het MIA uit Amersfoort. Aanvang van de wedstrijd is om 17.00 uur op het sportpark aan de Hoofdweg in Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis A1 zet zegereeks voort op veld

Bij het begin van het tweede gedeelte van de lopende veldcompetitie heeft Atlantis A1 goede zaken gedaan. In Sassenheim werd TOP met 9-10 verslagen.Atlantis A1, in de zaal de ongekroonde kampioen in de 2e klasse, acteert in de veldcompetitie een treetje hoger de 1e klasse. In de eerste ontmoeting was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: