Atlantis 1 heeft eerste belangrijke winstpartij op zak

Geplaatst op: 4 april 2011

In het zeer zonnige en warme Hillegom ging het dus meteen om een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Bij winst zou Atlantis uitlopen, en bij verlies zou SDO de eerste plaats overnemen.

Atlantis startte in de gebruikelijke opstelling. Twee spelers van het tweede, Lisanne van Doornik en Alex van Senten, waren - ondanks dat zij hun eigen wedstrijd daardoor moesten missen - mee als reserve.

Na een goede warming-up ging de wedstrijd van start met direct mooie kansen voor het eerste aanvalsvak van Atlantis. Het duurde dan ook niet lang voordat de 0-1 opgeschreven kon worden. SDO kon dat beantwoorden en al snel was de stand weer gelijk.
Daarna volgde twee pijlsnelle aanvallen van het tweede aanvalsvak van Atlantis. Twee goed uitgespeelde kansen zorgden voor mooie doelpunten en het gat was geslagen; 1-3.
Het was de rest van de eerste helft vooral Atlantis met veel kansen. Veel van de kansen werden helaas niet afgemaakt, maar toch wist het door Rabobank gesponsorde team de voorsprong uit te breiden naar een 2-6 ruststand.

Ondanks het goede voornemen niet te verslappen, volgde een matige tweede helft. Kansen waren er wederom genoeg, maar er werden er te weinig afgemaakt. Het was dan ook SDO die in de tweede helft het meest de korf wist te vinden.
Een kwartier voor tijd werd Alex van Senten ingezet op de plek van Mark Goverse en met nog een paar minuten te gaan leek de wedstrijd beslist.
Gelukkig was de opgebouwde voorsprong genoeg en klonk het eindsignaal met
7-9 in het voordeel van Atlantis.

Het was niet de meest fraaie wedstrijd, maar de punten zijn binnen en daar ging het om. Dit is een belangrijke stap in de richting van het kampioenschap, maar het eerste van Atlantis is er lang niet. Alle support is daarom welkom. De eerstvolgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen MIK 1.
Deze wedstrijd zal om 15.30 gespeeld worden.

Zaterdag 2 april was het voor het eerste team van Atlantis weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd op het veld. Atlantis eindigde de eerste helft van het veldseizoen op de eerste plaats met een punt voorsprong op SDO.In het zeer zonnige en warme Hillegom ging het dus meteen om een … Lees meer »