001 -Family

Hertha wint moeizaam van Buitenveldert


Geplaatst op: 4 april 2011

Hertha heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Buitenveldert met grote moeite winnend afgesloten. In een matige wedstrijd kwam de thuisploeg op achterstand, om deze pas vlak voor tijd in winst om te buigen, 2-1.

Na de goede wedstrijd tegen koploper Nita (0-0) van twee weken geleden had Hertha genoeg vertrouwen getankt om de competitie goed af te sluiten en de maximale punten uit de laatste drie competitiewedstrijden te behalen. Voor Hertha is het zaak in ieder geval derde te worden om kans te maken op de nacompetitie, hierin is het afhankelijk van de prestaties van Nita en Zuid-Oost United. Hertha mistte in de wedstrijd tegen de nummer zes Wessel Mayer, Albert Haveman, Wouter Moen en Tim Bendermacher door blessures en een schorsing.

Buitenveldert bleef in de eerste helft makkelijk overeind. De thuisploeg had grote moeite het spel te maken en leed veel balverlies. De gastheren hadden zelfs het beste veldspel, zonder echt grote kansen te creëren. Na een 20 minuten kwam Buitenveldert op voorsprong. De aanvallende middenvelder werd binnen de 16 meter vastgehouden, wat een terechte strafschop tot gevolg had. Keeper Jan Baarslag kreeg nog een hand achter de inzet, maar de bal verdween toch in het doel, 0-1. Na de achterstand probeerde Hertha zich te herpakken, maar de ploeg kon in de combinatie weinig afdwingen en had een spelhervatting nodig om de stand gelijk te trekken. De geheel vrij staande Dennis van den Broek kopte fraai de 1-1 binnen uit een corner.

Na de pauze kwam Hertha iets beter in de wedstrijd. Jeffrey Cijs, invaller voor de geblesseerd geraakte Pieter Liesveld, kon op de linkerflank voor gevaar zorgen. Zijn uitstekende voorzet bereikte bij de tweede paal Jorg Landwaart, zijn volley spatte uiteen op de paal. Buitenveldert probeerde in de counter gevaarlijk te worden, maar de krachten van de Amsterdammers vloeiden langzaam weg. Een tactische omzetting van trainer Sjaak ten Den zorgde ervoor dat Hertha de druk op de Amsterdammers kon verhogen. Hertha trok in de slotfase van het duel toch aan het langste eind. Opnieuw een goede voorzet van Cijs dwong de keeper van Buitenveldert tot een overtreding op Wim Mollers. De doelman ontving voor de overtreding en een vermeende slaande beweging de rode kaart. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Lars Overzee (foto). De verdediger bekroonde een sterke wedstrijd met een doelpunt en bezorgde de Vinkeveners hiermee een iets wat gelukkige overwinning. In de slotfase kreeg Hertha nog een aantal goede kansen, maar het kon het niet profiteren van de man-meer-situatie. Hiermee eindigde een matige wedstrijd in een moeizame 2-1 overwinning.

Hertha 2 won thuis van FC Breukelen met 3-2. Aanstaande zaterdag speelt Hertha 2 de uitwedstrijd tegen JSV Nieuwegein, de wedstrijd begint om 12.00 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hertha wint moeizaam van Buitenveldert

Hertha heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Buitenveldert met grote moeite winnend afgesloten. In een matige wedstrijd kwam de thuisploeg op achterstand, om deze pas vlak voor tijd in winst om te buigen, 2-1. Na de goede wedstrijd tegen koploper Nita (0-0) van twee weken geleden had Hertha genoeg vertrouwen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: