Debuut nieuwe Skoda Fabia Van Rijn Racing uitgesteld


Geplaatst op: 4 april 2011

Het Mijdrechtse team Van Rijn Racing, stelt het debuut van hun nieuwe Fabia Mk2 uit. Het voornemen was om de wagen te laten debuteren tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Rallyracing. Afgelopen weekend heeft het team de keuze gemaakt om 10 april niet te starten. In korte tijd hebben de monteurs al veel werk verzet aan de Skoda. Het is dan ook een moeilijke beslissing voor hen geweest om niet te rijden. Maar om niet voor verrassingen te komen staan op het circuit, is het verstandiger om de wagen eerst aan enkele tests te onderwerpen.

Het zal niet lang meer duren voordat men de wagen kan gaan testen. De motor, versnellingsbak en bijbehorende elektronica is al ingebouwd. Deze onderdelen heeft het team weten over te bouwen vanuit de oude rallyrace wagen. Verder is de carrosserie zo goed als af. De binnenkant van de Fabia was enkele weken al voorzien van kleur, nu dient de buitenzijde nog te worden voorzien van een kleur.

De nieuwe rallyracewagen zal ook een nieuwe kleurstelling gaan krijgen. Het vertrouwde geel verdwijnt voor wit. Doordat het team komend weekeinde niet vertrekt naar het Eurocircuit te Valkenswaard, heeft men nu ook weer tijd voor om een avond te organiseren voor zijn sponsoren. Half mei zal er weer een teampresentatie in Mijdrecht plaats gaan vinden. Daar wordt de wagen voor het eerst gepresenteerd aan zijn sponsoren, gasten en de media.

Komend seizoen zal Van Rijn Racing gaan gebruiken om zo veel mogelijk ervaring op te doen met de nieuwe auto. Voor coureur Dennis van Rijn zal het ook wennen worden aan de Skoda. Het motorvermogen is hetzelfde ten opzichte van vorig seizoen. Daar de concurrentie ook niet stilgezeten heeft afgelopen winter, hoopt het team weer snel aansluiting te kunnen vinden in de top 10. De tweede wedstrijd voor het NK, welke op 15 mei verreden zal worden, zal het team dan daadwerkelijk aan de start komen op het Eurocircuit. Op de website www.vanrijnracing.nl is de preparatie te volgen van de Fabia Mk2 Super 1600.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Debuut nieuwe Skoda Fabia Van Rijn Racing uitgesteld

Het Mijdrechtse team Van Rijn Racing, stelt het debuut van hun nieuwe Fabia Mk2 uit. Het voornemen was om de wagen te laten debuteren tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Rallyracing. Afgelopen weekend heeft het team de keuze gemaakt om 10 april niet te starten. In korte tijd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: