KDO vergeet te winnen in Duivendrecht

Geplaatst op: 4 april 2011

Afgelopen zondag stond voor KDO de cruciale uitwedstrijd in Duivendrecht tegen lantaarndrager CTO'70 op het programma. Na drie nederlagen op rij, snakte de ploeg van trainer Ron Langhout deze middag naar een ommekeer. De trainer van KDO kon deze middag niet beschikken over de geblesseerden Ronnie Oltshoorn en Timo Kas, daarnaast was Frank Hogerwerf tegen CTO'70 geschorst. Dit resulteerde onder andere in basisplaatsen voor verdediger Robin Vaneman en middenvelder Roy Klijn.

In de eerste helft was KDO duidelijk de betere ploeg en kon meerdere malen gevaarlijk worden voor het doel van CTO'70. De prima acterende Duivendrechtse doelman was de grote
sta-in-de-weg voor de Kwakelaars. De ene na de andere opgelegde kans werd door de keeper gekeerd of door KDO om zeep geholpen. Door niet te scoren, kon CTO'70 in de wedstrijd blijven. Met een 0-0 stand met de rust bereikt.

Na de rust golfde de wedstrijd op en neer. Beide ploegen wilden vandaag de weg omhoog vinden, waardoor de spanningen in het veld toenamen. Vijf minuten na rust werd Roy Klijn voor de Kwakelse dug-out met gestrekt been fors onderuit getrapt. Het enige wat de warrig leidende scheidsrechter deed was kwaad naar de dug-out kijken, CTO'70 ontsnapte aan een rode kaart. KDO kon minder uitrichten dan in de eerste helft, waardoor de Duivendrechters grip konden krijgen op de wedstrijd. In de 70e minuut kon Patrick Schijff met rood inrukken naar de kleedkamer aangezien hij zijn ongenoegen uitte over het matige optreden van de leidsman. Geen bestraffing voor een forse overtreding, maar wel voor praten. Vijf minuten later overkwam de rechtsbuiten van CTO'70 precies hetzelfde en ontving zijn tweede gele kaart.

Met tien tegen tien kon de wedstrijd in het laatste kwartier nog alle kanten op. Een minuut voor tijd werd een doelpunt afgekeurd voor CTO'70. In de daaropvolgende aanval vergat Joeri Stange KDO de drie punten te bezorgen. Stange aarzelde iets te lang oog in oog met de keeper, waardoor een verdediger van CTO'70 met een sliding ternauwernood redding kon brengen. Kortom, er werd niet gescoord deze middag.

Met deze puntendeling schieten zowel KDO als CTO'70 weinig op in de strijd om lijfsbehoud. Door de overwinning van Hillegom op Nieuw West staat KDO nu zelfs op de dertiende plaats. Een plaats die aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie inhoudt.
Volgende week speelt KDO opnieuw een kraker, dan in Heemstede. Om 14:00 uur tegen nummer tien HBC.

Afgelopen zondag stond voor KDO de cruciale uitwedstrijd in Duivendrecht tegen lantaarndrager CTO'70 op het programma. Na drie nederlagen op rij, snakte de ploeg van trainer Ron Langhout deze middag naar een ommekeer. De trainer van KDO kon deze middag niet beschikken over de geblesseerden Ronnie Oltshoorn en Timo Kas, … Lees meer »