001 -Family

Eerste wedstrijd A en B niveau Acrogym


Geplaatst op: 28 maart 2011

Afgelopen weekend was het voor het eerst de beurt aan de acrogymnasten op het hoogste niveau (A en B). Voor GVM'79 kwamen er vier team uit dit weekend. De zaterdag werd begonnen door de dames groepen op B-niv.

Swetta, Mariska en Laura hadden pech in hun balans-oefening waar de eerste toren instortte en de handstandtoren een tijdsfout had. De rest van de oefening werd nog goed afgemaakt. In de tempo oefening ging het een stuk beter en scoorden de dames 25,8pnt. Met 44,4pnt kwamen zij uiteindelijk op de 12e plaats. Ook het team van Joëlla, Annemaaike en Priscilla had wat problemen met de handstand, verder verliep de balans oefening erg strak en gingen de andere elementen erg goed. In de tempo oefening zaten mooie salto's en werd alles prima geland. Dit team scoorde uiteindelijk 49,750pnt en kwam daarmee op de 7e plek. Heel knap voor een eerste wedstrijd. In de middag was het de beurt aan Imara en Demy. Zij proberen zich dit jaar niet alleen voor het NK te plaatsen, maar ook voor het EK. De tempo oefening bevatte een nieuw element, wat helaas nog niet perfect werd uitgevoerd. De andere salto's waren erg mooi en de dames scoorden 26,5pnt.

De balans oefening was qua choreografie goed aangepast door Imara zelf, maar ook in deze oefening een foutje. Met een totaal score van 52,15pnt hebben de dames het erg goed gedaan en werden uiteindelijk 2e. De zondag was het de beurt aan Lorena en Frederike, zij komen uit op het hoogste A-niveau en dit bleek vandaag een beetje te zwaar voor de twee dames. Alle 3 de oefeningen bevatten teveel fouten en hier moet in de komende periode nog hard aan gewerkt worden. Wel was het te prijzen dat de dames voor het eerst 3 oefeningen op 1 middag lieten zien, wat toch weer een stuk zwaarder is dan 2 oefeningen. De uiteindelijke score was 44,650pnt, ze werden daarmee vierde. Over 3 weken komt de volgende wedstrijd eraan, de vier teams van GVM'79 gaan zich hier goed op voorbereiden. Wil je eens komen kijken wat we allemaal aan het oefenen zijn, kom dan kijken op dinsdag van 18:30 - 20:00 in gymzaal de Brug en misschien is acrogym ook wel wat voor jou??!!

Meedoen met een acrogymles kan altijd op donderdag van 16:00 - 17:00 in gymzaal de Brug. Misschien tot ziens in de zaal.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste wedstrijd A en B niveau Acrogym

Afgelopen weekend was het voor het eerst de beurt aan de acrogymnasten op het hoogste niveau (A en B). Voor GVM'79 kwamen er vier team uit dit weekend. De zaterdag werd begonnen door de dames groepen op B-niv. Swetta, Mariska en Laura hadden pech in hun balans-oefening waar de eerste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: