De Baat (2e)

Wethouder Ad Verburg plant boom met kinderen van de Wegwijzer Aalsmeer


Geplaatst op: 28 maart 2011

Woensdag 23 maart heeft wethouder Ad Verburg samen met kinderen van basisschool de Wegwijzer de eerste boom op het plantsoen aan de Hortensialaan geplant. Dit gebeurde in het teken van de landelijke Boomfeestdag. In totaal zijn er 24 berken geplant door de basisschoolkinderen. Voordat de eerste boom de grond in ging, sprak wethouder Verburg de kinderen bemoedigend toe. ‘Het is leuk om over 20 á 30 jaar tegen je eigen kinderen te zeggen: kijk die boom heeft papa of mama geplant.'

Na het welkomstwoord van de wethouder gingen de 25 kinderen hard aan de slag om de 24 bomen te planten. De leerlingen van de Wegwijzer wisten van aanpakken, want na tien minuten waren de eerste twaalf bomen al geplant. Na afloop kregen de harde werkers een presentje voor hun inzet op deze Boomfeestdag. Wethouder Verburg tegen de kinderen: ‘Kijk regelmatig hoe het gaat met de bomen. Als het niet goed gaat, waarschuw dan gelijk de gemeente.'

Op dit moment staan er ook nog sierappels op het plantsoen. Deze bomen groeien bijna niet meer en daarom worden ze vervangen. De nieuwe bomen zijn nu alvast geplant en de komende jaren worden de sierappels verwijderd.

Het was de 55e keer dat de Boomfeestdag werd gehouden in Nederland. Er deden dit jaar 115.000 kinderen mee in 400 gemeenten. Hierbij werd een recordaantal van 230.000 bomen geplant. Dit aantal staat in verhouding met 80 voetbalvelden vol met bomen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Ad Verburg plant boom met kinderen van de Wegwijzer Aalsmeer

Woensdag 23 maart heeft wethouder Ad Verburg samen met kinderen van basisschool de Wegwijzer de eerste boom op het plantsoen aan de Hortensialaan geplant. Dit gebeurde in het teken van de landelijke Boomfeestdag. In totaal zijn er 24 berken geplant door de basisschoolkinderen. Voordat de eerste boom de grond in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: