Fiks duel koploper Atalante D2 tegen nr 3 Roda D1

Geplaatst op: 28 maart 2011

Op de eerste lentedag van 2011, maandag 21-3 speelde de Haaxman equipe tegen de makkers van Roda in Amstelveen. Het was de day after de puike wedstrijd van de nr 1 tegen de nr 2, een spannende mooie close call waarin de thuisploeg vrijdags won van Spaarnestad D5 met 3-1. De groengele ploeg was 7 vrouw sterk, gelukkig was talentvolle Annike van Kouwen al tijdig ingepland om mee te spelen want Annemarie Bakker was kort tevoren uitgevallen.

De eerste set startte direct op achterstand, de Vinkeveense ploeg was net als de vorige wedstrijd niet direct op scherp. De dames van Roda hadden een zeer taaie verdediging, het was lastig om een stukje vloer te vinden. Bovendien speelden ze meer foutloos en de Haaxman dames hadden moeite om voorbij te komen. Tegen het einde kwam het goede doorpakken pas en zeer nipt werd met 24-26 gewonnen. In de tweede set was een zelfde strijd te zien. Het verschil op het scorebord beperkte zich tot zo'n 2 punten, wel steeds in het nadeel van Atalante. Maar spannend dus! De pass werd allengs stukken beter dan in het eerste bedrijf, de dames kwamen op stoom. Het afmaken bleef echter uit en de scherpte die vrijdag zo aanwezig was, zorgde nu voor net iets te veel eigen foutjes, 25-21 verlies.

Annike kwam de ploeg versterken en haalde haar complete oeuvre uit de kast: lastige services en aanvallen en ook verdedigend werden onmogelijke ballen van de vloer geplukt. En alles altijd met heerlijk veel inzet. Een talentvol toppertje. Deze set was het -eindelijk- Atalante dat steeds een schrappie voor liep op de Amstelveense gasten, 19-25. Setje vier, het winning team bleef staan en de strijd was weer helemaal aan vanaf het begin. Het ging over en weer. Atalante leek de Roda verdediging beter te kunnen doorgronden maar Roda bleef minstens zo taai scoren met hier en daar iets te veel schoonheidsfoutjes bij de gastploeg: 26-24 winst voor de thuisploeg.

De korte 5e eindset volgde. Joke Ruizendaal was weer terug op de middenaanval en scoorde solide de meeste punten. Maar het was niet genoeg en met een nipte 16-14 ging de Haaxman ploeg de bietenbrug op. Dat was een beetje een afknappert maar netjes verdiend door Roda. Er zijn nog 3 wedstrijden te gaan voor de Vinkeveense ploeg en met een voorsprong van 11 punten moet het vreemd lopen wil de koploper uit de 15 te behalen punten er niet 5 kunnen pakken. Misschien gebeurt dat aanstaande vrijdag al dan treft de ploeg thuis om 21:00 de nummer 8 SAS D2 uit Uithoorn.

Op de eerste lentedag van 2011, maandag 21-3 speelde de Haaxman equipe tegen de makkers van Roda in Amstelveen. Het was de day after de puike wedstrijd van de nr 1 tegen de nr 2, een spannende mooie close call waarin de thuisploeg vrijdags won van Spaarnestad D5 met 3-1. … Lees meer »