Lijst 8 stelt problemen JC Allround aan de kaak


Geplaatst op: 28 maart 2011

Deze week is bekend geworden dat La Paix stopt met het huren van het jongerencentrum Allround. Al sinds het begin van deze huurovereenkomst bleven de bezoekersaantallen tegenvallen bij La Paix, reden genoeg om er een punt achter te zetten. Wat betekent dit voor Jc Allround? De inkomsten die kwamen uit de verhuur van het pand aan La Paix dekten voor een groot deel de exploitatiekosten van Allround.

Lijst 8 stelt het college een aantal vragen over wat de exacte gevolgen zijn voor het jongerencentrum en stichting De Baat (verantwoordelijk voor het jongerenwerk).
Het deel van de exploitatiekosten dat werd gedekt door de zaalverhuur aan La Paix valt nu weg, die kosten moeten nu ergens anders vandaan komen. Aangezien dit over tienduizenden euro's gaat, kan dit een probleem opleveren. Tevens wil Lijst 8 weten of de uitbater van discotheek La Paix verantwoordelijk is voor een deel van het beheer van het jongerencentrum, en of het jongerenwerk die taak nu in de schoot krijgt geworpen. Fractievoorzitter Kiki Hagen: "Wij willen graag weten wat voor impact dit heeft voor het jongerenwerk en het gebruik van het gebouw. Wij dragen het jongerenwerk een warm hart toe en zien graag dat de kwaliteit niet onder deze kwestie gaat lijden".

Uit de media heeft Lijst 8 vernomen dat het jongerenwerk hard op zoek is naar nieuwe vormen van inkomsten om het tekort te gaan dekken. Een taak die eigenlijk niet aan het jongerenwerk toebedeeld zou moeten volgens Lijst 8. De jongerenwerkers hebben plannen om nieuwe vormen van inkomsten aan te snijden. Er zou een financiële impuls moeten komen om het gebouw een facelift te geven. Fractie assistent Vincent van Beek: "Hoewel Lijst 8 het van harte toejuicht dat de jongerenwerkers zo betrokken zijn, willen wij graag weten wie er voor het gebouw verantwoordelijk is. Als het gebouw van de gemeente is, is het vergaren van de benodigde financiële middelen ook een taak van de gemeente. Daarom willen wij duidelijkheid over de situatie, zodat we gezamenlijk op zoek kunnen naar goede oplossingen."

Komende weken moet er duidelijkheid komen over de gevolgen van het opzeggen van de huurovereenkomst. Lijst 8 zal dit op de voet volgen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lijst 8 stelt problemen JC Allround aan de kaak

Deze week is bekend geworden dat La Paix stopt met het huren van het jongerencentrum Allround. Al sinds het begin van deze huurovereenkomst bleven de bezoekersaantallen tegenvallen bij La Paix, reden genoeg om er een punt achter te zetten. Wat betekent dit voor Jc Allround? De inkomsten die kwamen uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: