Efficiënt NFC/Brommer triomfeert in De Kwakel

Geplaatst op: 28 maart 2011

Afgelopen zondag speelde KDO 1 thuis tegen NFC/Brommer uit Amstelveen. Na de matige prestatie tegen Hillegom vorige week, was het voor de Kwakelaars zaak om zich te herstellen voor het eigen publiek. NFC/Brommer, de laatste weken ook niet in goede doen, is al jarenlang een vaste tegenstander voor KDO. Trainer Ron Langhout kon tegen de Amstelveners niet beschikken over linkshalf Timo Kas. Kas, die tijdens de training van afgelopen dinsdag zijn enkelband inscheurde, is minimaal zes weken uit de roulatie.

In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. In de achtste minuut was Joeri Stange dichtbij de openingsgoal, maar zijn inzet verdween in kansrijke positie over het doel van NFC/Brommer. Na een kwartier spelen werd vervolgens knullig verdedigen aan Kwakelse kant genadeloos afgestraft door de Amstelveners. Spits Erik van de Heuvel wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 0-1 binnen. Na de 0-1 kwam de wedstrijd echt tot leven, waardoor de onderlinge spanningen alleen maar toe namen. In de 20e minuut werd Johan Stange, de grensrechter van KDO, op onfatsoenlijke wijze aan de zijlijn hardhandig naar de grond gewerkt door de nummer zestien van NFC. Ja, u leest het goed, grensrechter Stange werd moedwillig gevloerd, maar de scheidsrechter wuifde dit voorval weg, waardoor NFC met de schrik vrij kwam. Gestimuleerd door de ontstane commotie, kwam KDO steeds beter in de wedstrijd. Na dertig minuten was Joeri Stange zijn man de baas en op de achterlijn wist hij de vrijstaande Jelle de Jong te bereiken. Voor De Jong was het een koud kunstje om de gegeven bal binnen te tikken, waardoor beide ploegen op gelijke hoogte kwamen, 1-1.
Na deze gelijkmaker vergat KDO door te drukken, want in deze fase van de wedstrijd lagen er zeker mogelijkheden voor de Kwakelaars. Met een goed gevoel ging KDO uiteindelijk de rust in met een 1-1 stand.

In de tweede helft hoopten de Kwakelse supporters dat KDO NFC over de knie kon leggen, maar niks bleek minder waar. In de 50e minuut wist de nummer twintig van NFC, Kemal Gezer, vanaf zo'n twintig meter de bal op prachtige wijze in de rechterkruising te schieten, 1-2. Zichtbaar aangeslagen door dit tegendoelpunt deed KDO er alles aan om terug in de wedstrijd te komen, maar het bleef bij strijd zonder noemenswaardige mogelijkheden. Na zeventig minuten spelen greep KDO niet goed genoeg in bij een fraaie solo van opnieuw Kemal Gezer. Gezer kreeg de vrije doortocht in het zestienmetergebied en wist NFC op een 1-3 voorsprong te zetten. De wedstrijd leek gespeeld, totdat Jochem Kok in de 75e minuut onderuit werd gehaald in de zestien van NFC. De scheidsrechter wees na de stip, zodat Joeri Stange de spanning terugbracht en de 2-3 binnenschoot. KDO probeerde daarna extra druk te zetten, maar verder dan een schot van Bart-Jan van der Jagt en een kopbal van Michael Meijer en Jelle de Jong konden de Kwakelaars niet komen. Vlak voor tijd was het wederom Kemal Gezer die de wedstrijd definitief besliste, 2-4.

Door deze nederlaag blijft KDO in de onderste regionen van het klassement bungelen. Er is nog helemaal niks beslist en de verschillen tussen de ploegen onderin blijven minimaal. Om met een gerust hart de competitie te vervolgen zal een overwinning volgende week in Duivendrecht tegen CTO'70 erg welkom zijn! De wedstrijd begint om 14:00 uur.

KDO 2 toont karakter tegen hooggeklasseerde SVA 2
KDO 2 heeft afgelopen zondag prima zaken gedaan tegen de nummer drie van de ranglijst SVA 2 uit Assendelft. Nadat de ploeg van trainer Richard van Dijk na dertig minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek, toonde het tweede dat het team karakter en mentaliteit heeft, waardoor de wedstrijd rigoureus veranderde. In de 35e minuut schoot een SVA-verdediger de bal in eigen doel, waardoor er met een 1-2 stand gerust werd. Na de rust was KDO 2 duidelijk de bovenliggende partij, wat uiteindelijk ook beloond werd. In de 55e minuut kon de SVA-doelman een KDO-corner niet onder controle krijgen en verdween de bal in het net, 2-2. Na deze opsteker was het in de 65e minuut Martin Bax die de overwinning voor KDO veiligstelde, 3-2. Door deze overwinning is KDO steviger op de vijfde plaats komen te staan.

Aanstaande zondag speelt het tweede opnieuw thuis, dan tegen de nummer laatst DSS 3. Van onderschatting mag geen sprake zijn, want eerder dit seizoen eindigde de onderlinge strijd in 0-0. De wedstrijd begint om 11:30 uur.

Efficiƫnt NFC/Brommer triomfeert in De Kwakel

Afgelopen zondag speelde KDO 1 thuis tegen NFC/Brommer uit Amstelveen. Na de matige prestatie tegen Hillegom vorige week, was het voor de Kwakelaars zaak om zich te herstellen voor het eigen publiek. NFC/Brommer, de laatste weken ook niet in goede doen, is al jarenlang een vaste tegenstander voor KDO. Trainer … Lees meer »