001 -Family

Zeer geslaagde korfbalquiz


Geplaatst op: 28 maart 2011

Afgelopen zaterdag was de kantine van korfbalvereniging De Vinken het decor voor een geweldige quizavond. Een enthousiaste groep meiden heeft in het kader van het vijftigjarig jubileum van de plaatselijke korfbalclub een perfecte variatie van het zo populaire tv-spel van Linda de Mol geproduceerd. Met de inbreng van een zeer enthousiast meespelend publiek hadden de Vinkeveense korfballers een geweldige showavond.

Twee teams
Het spel werd gespeeld door twee teams van vier personen. Spelleidster was Mariska Meulstee (‘Linda de Meul'), die voor één avond haar populaire voorbeeld van tv zeer verdienstelijk mocht vervangen. De teamcaptains Ralf Zaal (het blauwe team) en Arjan Kroon (het witte team) stelden op ludieke wijze hun teamgenoten voor. Bij blauw waren dit Stefan Gijsen, Marja Verwoerd en Gert Langelaar. Voor wit kwamen Ronald Mul, Helene Kroon en Peter Kamminga uit. De teams lieten de speciaal voor het jubileum ontworpen witte en blauwe polo's zien met op de voorzijde het officiële jubileumlogo, ontworpen door Ingrid Hagenaars en op de achterzijde het alternatieve jubileumlogo, ontworpen door Arco Mul. Binnenkort gaan deze shirts in de verkoop.

Spelonderdelen
Crazy G en DJ Woudrush (Gerwin Hazeleger en Rutger Woud) vormden als diskjockeys het fameuze Ailufkorfbalkuppel, want ook tijdens deze avond werd er veelvuldig luid meegezongen en geraden naar titels en artiesten.

De vele vragen waren volledig gericht op de eigen korfbalhistorie. Daarnaast was aan bijna alles gedacht. Zo waren er gewone vragenrondes per teamspeler apart. Een biedronde, waarbij de teams tegen elkaar konden opbieden over het aantal antwoorden dat zij wisten op vragen als ‘welke trainers heeft de Vinkenselectie gehad?' of ‘noem het aantal geboren Kronen dat in Vinken 1 gespeeld heeft.

Het altijd hilarische spelletje hints werd gespeeld. En heel speciaal was de pasfotoronde, waarbij de teams foto's van leden en oud-leden moesten herkennen.

Ook de spellingsronde ontbrak niet, voor de individuele deelnemer altijd een bijzonder stressvolle situatie. En natuurlijk waren er de ‘roddels'. Het doorvertellen van een gehoord verhaal bleek in de Vinkenkantine al net zo een zware opgave als daarbuiten. Er werd heel wat bij verzonnen. In de slotronde, met het puntenrad, konden de teams aangeven of zij bijvoorbeeld het aantal doelpunten wist dat Vinken 1 in al haar officiële competitiejaren gemaakt heeft (13.201) of wat de totale leeftijd is van de huidige basisacht van De Vinken (216 jaar).

Het witte team bleek aan het einde van de avond de meeste punten verzameld te hebben. Hierdoor kreeg het publiek aan de witte zijde van de kantine een fraaie jubileumbeker, gevuld met was snoepgoed. Maar ook het publiek aan blauwe zijde ging niet met lege handen naar huis, ook zij kregen allemaal de met het jubileumlogo versierde drinkbeker mee.

Nog meer
Al met al een bijzonder geslaagde jubileumactiviteit van de vijftigjarige Vinkeveense korfbalclub, die nog eens onderstreepte dat De Vinken gezegend is met een bijzonder stel organisatorisch goed presterende leden.

De volgende activiteit is de korfbalclinic voor de A-, B- en C-jeugd op maandagavond 18 april. Maar ook de voorbereidingen voor de grootse ‘Vinken's got talent-show' op vrijdagavond 27 mei a.s. zijn al volop aan de gang. Er gebeuren in Vinkeveen heel veel leuke dingen dit voorjaar.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zeer geslaagde korfbalquiz

Afgelopen zaterdag was de kantine van korfbalvereniging De Vinken het decor voor een geweldige quizavond. Een enthousiaste groep meiden heeft in het kader van het vijftigjarig jubileum van de plaatselijke korfbalclub een perfecte variatie van het zo populaire tv-spel van Linda de Mol geproduceerd. Met de inbreng van een zeer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: