De Baat (2e)

Prego Mannenmode niet meer weg te denken uit Mijdrecht


Geplaatst op: 25 maart 2011

Nog maar een jaar geleden nam Mike Verbeek Prego Mannenmode over, maar hij is nu al niet meer weg te denken uit het dorp. “De mensen zeggen nu al: ‘Even een pak kopen bij Mikie.’”

door marlous van merkenstein

Een zaterdagochtend in het centrum van Mijdrecht. Twee mannen wandelen met een flink pakket onder de arm de drempel over van Prego Mannenmode. “Een aanstaande bruidegom en zijn getuige. Ze kwamen een outfit uitzoeken”, verduidelijkt eigenaar Mike Verbeek van achter de toonbank. Hij kijkt op zijn horloge. “En het is nog niet eens middag!”

Deze maand viert Mike zijn eenjarig bestaan in het dorp, want hij nam Prego Mannenmode een jaar geleden met collectie en al over van de vorige eigenaar. “Dus ik moest dealen met de situatie die ik had. Hier en daar vulde ik wat aan”, vertelt Mike. Na zijn openingsfeest vorig jaar in april begon de zaak een beetje te draaien. “Het afgelopen winterseizoen hing hier mijn eerste eigen collectie, dat ging echt top”, vertelt hij enthousiast. Hij wist klanten bovendien al snel te lokken door ‘flink te stunten’ met de prijzen, maar dat gaat volgens de eigenaar niet veranderen. “Dat kan ook, want ik heb geen personeel in dienst. Ik sta alleen in de winkel. Dat wil ik zo houden, want zelf loop je net een stapje harder dan je werknemers.”

Fantastisch hier
Zo goed als het hem nu afgaat, daar had hij eigenlijk pas na drie jaar op durven hopen. Klanten komen niet alleen uit de gemeente, maar ook vanuit Uithoorn, Breukelen, Amsterdam en het Gooi. De Amsterdammer bouwde ook in het dorp zelf al een behoorlijke bekendheid op in een jaar tijd. Mike: “Als ik een rondje door het dorp loop, dan herkent iedereen me. En als iemand een nette outfit nodig heeft, dan gaan ze niet naar Prego, maar ‘even naar Mikie.’” Hij heeft het dan ook prima naar zijn zin in Mijdrecht, ondanks dat hij in de eerste instantie niet enthousiast was om de zaak over te nemen. “Ik wilde niet naar een dorp, maar juist in de stad blijven. Een vriend drong aan dat ik gewoon maar eens moest kijken. ‘Je zult je verbazen’, zei hij”, vertelt Mike. ,,Nu vind ik het fantastisch hier. Er zitten hier veel kleine winkeliers, die maken het centrum leuk.”

Showroom
In de toekomst hoopt hij nog een tweede zaak te openen, maar eerst wil hij uitbreiden. Het afgelopen jaar heeft hij zo’n tweehonderd personeelsleden van verschillende bedrijven in het nieuw gestoken. De bovenverdieping van Prego staat nu nog leeg, maar hier wil hij binnenkort een showroom maken voor bedrijfskleding. Mike: “Ik heb in een straal van vijftig kilometer alle bedrijven opgevraagd om te gaan benaderen. Ik wil nog attractiever worden en van Prego gewoon een succesverhaal maken.”

Twitter: www.twitter.com/pregomannenmode

Bron: De Groene Venen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Prego Mannenmode

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Prego Mannenmode niet meer weg te denken uit Mijdrecht

Nog maar een jaar geleden nam Mike Verbeek Prego Mannenmode over, maar hij is nu al niet meer weg te denken uit het dorp. “De mensen zeggen nu al: ‘Even een pak kopen bij Mikie.’” door marlous van merkenstein Een zaterdagochtend in het centrum van Mijdrecht. Twee mannen wandelen met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: