Altijd al willen waterskiën in Vinkeveen? Dat kan


Geplaatst op: 24 maart 2011

Nieuwe leden van harte welkom
10 jaar waterskien in vinkeveen

Voordat er uiteindelijk toestemming verleend werd voor een waterskibaan in Vinkeveen hebben vele mensen zich actief ingezet om de mogelijkheden voor waterskien op de Vinkeveense Plassen te onderzoeken. De nodige “hobbels” moesten genomen worden om uiteindelijk tot een oplossing te komen. Het is alweer 10 jaar geleden dat het groene licht gegeven werd. De waterskivereniging De Ronde Venen viert dan ook dit jaar haar 10-jarig jubileum.

Er is in deze 10 jaar veel veranderd. Wat vroeger alleen waterskiën was, is tegenwoordig uitgebreid met wakeboarden, wakesurfen, wakeskaten en kneeboarden. De ontwikkelingen op dit gebied staan niet stil en dat hoort bij een club als deze. Jaarlijks zijn er vele mensen die ervan genieten om hun rondjes over de plas te maken. Gedurende het jaar worden er voor de leden van de waterskivereniging diverse activiteiten georganiseerd. Een opening van het seizoen, 2 kindermiddagen, een wakesurfclinic en dit jaar dus ook een jubileumfeest. De vereniging is volwassen en professioneel geworden.
Naast plezier beleven op het water staat veiligheid hoog in het vaandel. Tijdens de openingstijden van de baan zijn er vaak baancommissarissen aanwezig. Deze zien erop toe dat alles veilig en  volgens de regels plaatsvindt. Ook letten zij erop dat het niet te druk is op de baan. De baan begint al met een prachtige steiger waar de leden kunnen aanleggen om op hun gemak het wakeboard of de ski’s aan te trekken. Verder is de baan duidelijk gemarkeerd met gele boeien om de “grenzen” aan te geven.

Heb je zelf geen boot of materiaal dan bestaat er bij onze “Wakeboardschool” de mogelijkheid tot het nemen van lessen. Gerard en Petra van Wakeboardschool Vinkeveen bieden een breed pakket aan mogelijkheden. Van klein tot groot, echt schitterend om te zien hoe zij mensen enthousiast kunnen maken voor deze sport en het ze ook kunnen leren.

Jaarlijks vragen velen hun vergunning weer aan voor het komend jaar, ook dit jaar is dat weer in volle gang. Dat wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden meer zijn, er zijn nog vergunningen verkrijgbaar! Mocht je interesse hebben informeer gerust eens naar de mogelijkheden. Op de site www.waterskidrv.nl is veel informatie te vinden. Via dit medium houden we je op de hoogte van de mogelijkheden en festiviteiten.

Kortom, er is in 10 jaar veel veranderd en het fantastische initiatief van vele jaren geleden is uiteindelijk uitgegroeid tot een prachtig fenomeen. Kom zelf eens kijken!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Altijd al willen waterskiën in Vinkeveen? Dat kan

Nieuwe leden van harte welkom10 jaar waterskien in vinkeveenVoordat er uiteindelijk toestemming verleend werd voor een waterskibaan in Vinkeveen hebben vele mensen zich actief ingezet om de mogelijkheden voor waterskien op de Vinkeveense Plassen te onderzoeken. De nodige “hobbels” moesten genomen worden om uiteindelijk tot een oplossing te komen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: