001 - Escaperoom aglemeen

Boomfeestdag 2011 groot succes


Geplaatst op: 24 maart 2011

Onder begeleiding van het lentezonnetje lucht is op woensdag 23 en donderdag 24 maart de Boomfeestdag 2011 gevierd in de gemeente De Ronde Venen. Al voor het 20 ste jaar op rij zijn de leerlingen van groep 7 van de basisscholen op deze feestdag in de weer geweest met zagen en snoeischaren. Voor het eerst deden ook de scholen uit Abcoude en Baambrugge mee. Burgemeester Burgman deed in Abcoude de aftrap en moedigde de leerlingen van C.N.S. Abcoude en RKBS Piusschool aan bij het werk.

Het oorspronkelijke doel van de Nationale Boomfeestdag is dat kinderen zich bewust worden van het nut en belang van bomen in hun leefomgeving. En om dat belang te onderstrepen worden er dan bomen geplant.

In de praktijk blijkt het moeilijk om elk jaar weer voldoende plantlocaties te vinden. Daarom kiezen we (Groenbeheer en NME) er in De Ronde Venen voor om niet alleen het belang van bomen, maar van alle groen in de buurt te benadrukken en willen we de kinderen ook leren hoe je goed voor het groen kunt zorgen.

Ruim 620 leerlingen hebben de afgelopen week hun best gedaan in het gemeentelijk groen. Op diverse plaatsen waren collegeleden aanwezig om het startsein voor de activiteit te geven en om de kinderen aan te moedigen.

Als dank voor hun inzet ontvingen alle leerlingen een mooie houten liniaal.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Boomfeestdag 2011 groot succes

Onder begeleiding van het lentezonnetje lucht is op woensdag 23 en donderdag 24 maart de Boomfeestdag 2011 gevierd in de gemeente De Ronde Venen. Al voor het 20 ste jaar op rij zijn de leerlingen van groep 7 van de basisscholen op deze feestdag in de weer geweest met zagen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: