Loco-Burgemeester van Gemeente Aalsmeer bij huldiging van Bob de Jong


Geplaatst op: 24 maart 2011


Bob de Jong (34) werd maandagavond 21 maart bij zijn schaatsclub Nut en Vermaak in Leimuiden gehuldigd. Bob de Jong behaalde afgelopen weekeinde tijdens de wereldkampioenschappen in Inzell twee gouden plakken op de 5 en de 10 kilometer. Tijdens het officiële gedeelte waren er toespraken van voorzitter van de schaatsclub De Blaeij, burgemeester Marina van der Velde van Kaag en Braassem en loco-burgemeester Ad Verburg van Aalsmeer, de gemeente waaronder zijn woonplaats Kudelstaart valt. Schaatser Bob de Jong is een bekende inwoner van Gemeente Aalsmeer, waar Kudelstaart een onderdeel van is. Burgemeester Verburg van Aalsmeer tijdens zijn toespraak: Ik wil Bob de Jong namens alle inwoners van onze gemeente van harte feliciteren.

De Jong won tijdens de Olympische Spelen van 2006 in Turijn al de gouden medaille op de 10 kilometer. Maar ook nu in 2011 was hij weer de beste van de wereld op de 5 én 10 kilometer (tijdens de WK afstanden). Een fantastische prestatie, dat je zo lang op zo'n hoog niveau kunt presteren, volgens Verburg. Nadat de burgemeester van Kaag en Braassem min of meer toegestemd had met een Bob de Jongpad gaf Verburg aan dat dat in Aalsmeer helaas niet kon, omdat je volgens het straatnamenreglement eerst dood moet zijn. Daarop schoot de hele zaal in de lach.

Bob de Jong is al sinds 2003, dus al meer dan zeven jaar, woonachtig in Kudelstaart, maar afkomstig uit Leimuiden en nog steeds lid van de locale IJsclub Nut & Vermaak. Mede op initiatief van de ijsclub vond de huldiging daarom in Leimuiden en in aanwezigheid van alle clubleden en vele belangstellenden plaats.

Olympisch schaatskampioen op de 10 kilometer, Bob de Jong, ontving 2006 uit handen van toenmalig burgemeester Hoffscholte namens de gemeente Aalsmeer al de Erepenning der Gemeente. Hij ontving deze penning voor Ereburger van Aalsmeer als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet en bijzondere sportieve prestaties op het gebied van de schaatssport, bekroond door een gouden Olympische medaille in Turijn op 24 februari 2006. Daar zijn nu zelfs nog jaren extra inzet voor de sport en nog twee mooie prijzen bijgekomen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Loco-Burgemeester van Gemeente Aalsmeer bij huldiging van Bob de Jong

Bob de Jong (34) werd maandagavond 21 maart bij zijn schaatsclub Nut en Vermaak in Leimuiden gehuldigd. Bob de Jong behaalde afgelopen weekeinde tijdens de wereldkampioenschappen in Inzell twee gouden plakken op de 5 en de 10 kilometer. Tijdens het officiële gedeelte waren er toespraken van voorzitter van de schaatsclub … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: