VLC

Discotheek La Paix beëindigt activiteiten in jongerencentrum Allround.


Geplaatst op: 24 maart 2011

Met ingang van 1 april 2011 stopt de samenwerking tussen discotheek La Paix en stichting De Baat. Deze samenwerking startte 2,5 jaar geleden. La Paix zocht een ander onderkomen en stichting De Baat was op zoek naar een permanente huurder waardoor het exploitatietekort van het jongerencentrum zou worden opgelost. Eén en één leek twee. Echter , begin januari 2011 besloot La Paix het aantal avonden per week te verminderen en per 1 april stoppen de activiteiten van La Paix in het jongerencentrum helemaal.

Stichting De Baat onderzoekt momenteel hoe het exploitatietekort dat nu gaat ontstaan opgevangen kan worden. De jongerenwerkers zijn druk in de weer met het ontwikkelen van nieuwe activiteiten. Het pand krijgt een "facelift" waardoor het beter verhuurbaar zal worden voor verschillende activiteiten. Onder andere door het plaatsen van een podium zal het geschikt worden als multifunctioneel centrum. Wij hopen het zo aantrekkelijk te maken voor organisaties als De Hint, Cultura, Troup A'dour, etc... maar ook jongeren die een feest willen organiseren nodigen wij van harte uit zich te melden.
Onderzocht wordt of het pand de uitvalsbasis kan worden voor een "leerwerkcentrum" waar jongeren van allerlei verschillende opleidingen een stageplek kunnen vinden. Dus niet alleen een stageplek voor jongeren die een welzijnsgerelateerde opleiding volgen maar ook voor jongeren die bijvoorbeeld een technische, administratieve of PR opleiding volgen. Hierover worden momenteel verkennende gesprekken gevoerd met opleidingscentra en bedrijven.

Omdat door het stoppen van de samenwerking met La Paix ook het beheer van het gebouw wegvalt ,is stichting De Baat naarstig op zoek naar een tweetal vrijwillige beheerders/conciërges die wel van een uitdaging houden. Informatie daarover kunt u opvragen bij Mieke Telder, directeur.

Tenslotte : jc Allround krijgt met de nieuwe uitstraling en invulling ook een nieuwe naam die past bij de plannen die we met het gebouw hebben. Hoe de naam gaat luiden houden we nog even stil....

Dit wordt het eerste weekend van september bekend gemaakt tijdens KOOIPOP.

Wij hopen dat we met al deze inspanningen ervoor kunnen zorgen dat Rondweg 1A weer bruist...zowel door de week als in het weekend!

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Discotheek La Paix beëindigt activiteiten in jongerencentrum Allround.

Met ingang van 1 april 2011 stopt de samenwerking tussen discotheek La Paix en stichting De Baat. Deze samenwerking startte 2,5 jaar geleden. La Paix zocht een ander onderkomen en stichting De Baat was op zoek naar een permanente huurder waardoor het exploitatietekort van het jongerencentrum zou worden opgelost. Eén … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: