Vrijwilligerswerk NL Doet dag mooi en bijzonder voor medewerkers Gemeente Aalsmeer


Geplaatst op: 22 maart 2011

Medewerkers en wethouders van de Gemeente Aalsmeer hebben op vrijdag 18 maart meegedaan aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Met zestig medewerkers van Gemeente Aalsmeer en de wethouders Ad Verburg, Gertjan van der Hoeven en Ulla Eurich werden de handen uit de mouwen gestoken voor onder andere de bewoners van het Ons Tweede Thuis, Amstel-Meer en kinderen van kinderdagcentrum de Lotusbloem. De medewerkers en wethouders vonden het een mooie dag en goed om actief een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ze hebben ook groot respect voor de medewerkers die in de betrokken zorginstellingen werken. Het was mooi om de bewoners te zien genieten van hun dagje uit.

Hoewel vrijwilligerswerk de reputatie heeft iets voor oudere mensen te zijn, blijkt niets minder waar: dit jaar is het aantal jongeren (in de leeftijd tot 35 jaar) dat zich heeft aangemeld voor de nationale vrijwilligersdag verdubbeld ten opzichte van 2010. Het Oranje Fonds liet meten hoe groot de animo voor de vrijwilligersactie. Zeker 250.000 mensen tussen de 15 en 60 jaar doen mee, evenals 50.000 mensen buiten die leeftijdsgroep, aldus de organisatie. Van alle deelnemers is 40% tussen de 15 en 35 jaar oud.

NL DOET 2011 al 300.000 vrijwilligers en 6000 klussen
Het succes van NL DOET blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NL DOET 2010, toen de actie nog Make a Difference Day heette, waren al 150.000 vrijwilligers actief bij zo'n 3300 klussen. In 2011 waren al zeker 300.000 mensen bij zo'n 6000 klussen. Volgens het Oranje Fonds betekent dat 1,2 miljoen vrijwillige uren voor de samenleving. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Kijk voor meer informatie over NL DOET op www.nldoet.nl.

De gemeente deed mee aan verschillende projecten. Bij elk project is een team van medewerkers aanwezig.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrijwilligerswerk NL Doet dag mooi en bijzonder voor medewerkers Gemeente Aalsmeer

Medewerkers en wethouders van de Gemeente Aalsmeer hebben op vrijdag 18 maart meegedaan aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Met zestig medewerkers van Gemeente Aalsmeer en de wethouders Ad Verburg, Gertjan van der Hoeven en Ulla Eurich werden de handen uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: