De Baat (2e)

Wat doen die maatjes?


Geplaatst op: 22 maart 2011

Gemiddeld eens per week of twee weken bezoeken vrijwilligers, zogenaamde maatjes, van Maatje voor Twee zelfstandig wonende inwoners in het werkgebied van Stichting De Baat. Deze inwoners kunnen om welke reden dan ook een maatje gebruiken.

Zo bezoekt maatje Job Geesink elke week op woensdagmiddag mevrouw Veenstra (76 jaar) uit Vinkeveen. Mevrouw is wat depressief en loopt moeizaam. Ze kan wel wat ondersteuning gebruiken bij het doen van boodschappen of bijvoorbeeld bij het lopen naar het gemeentehuis voor het verlengen van haar paspoort. Na het doen van de wekelijkse boodschappen, drinken ze altijd even iets in het centrum van Mijdrecht.

Maatje Manon (24 jaar) bezoekt elke week Vera (20 jaar) uit Wilnis. Vera heeft al een lange tijd te maken met een borderline persoonlijkheidsstoornis en kan op dit moment door bepaalde omstandigheden niet naar school of werken. Manon probeert het leven van Vera wat weer wat meer kleur te geven door samen te gaan zwemmen, een spelletje te doen of te gaan winkelen.
Sonja Vaassen (54 jaar) uit Mijdrecht bezoekt Leonie Kruik (57 jaar) om de week. Leonie heeft ADHD en last van psychische problemen. Het is voor haar lastig om contacten te onderhouden. Samen met Sonja maakt ze een wandeling met de hond, gaan ze naar een tuincentrum of kletsen met minder mooi weer thuis wat af.

Reamon Mak (67 jaar) is maatje van Joop Plooi (87 jaar) en zijn vrouw uit Waverveen. Om de week bezoekt Reamon Mak meneer Plooi, zodat de vrouw van meneer Plooi even weg kan gaan voor het doen van een boodschap. Maatje Reamon Mak bekijkt met Joop Plooi fotoboeken, maken samen met de rollator een korte wandeling buiten of vertellen elkaar mooie verhalen.

Alle bovenstaande namen zijn gefingeerd.

Spreekt u het ook aan om maatje te worden bij Maatje voor Twee van Stichting De Baat? Of zou u, of bijvoorbeeld uw (schoon)moeder/vader, het leuk vinden om een maatje te krijgen? Neem dan contact op met coördinator Carolien Harbers van Stichting De Baat.

Telefoonnummer: 0297-230280 of per email: c.harbers@stichtingdebaat.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wat doen die maatjes?

Gemiddeld eens per week of twee weken bezoeken vrijwilligers, zogenaamde maatjes, van Maatje voor Twee zelfstandig wonende inwoners in het werkgebied van Stichting De Baat. Deze inwoners kunnen om welke reden dan ook een maatje gebruiken. Zo bezoekt maatje Job Geesink elke week op woensdagmiddag mevrouw Veenstra (76 jaar) uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: