001 - Escaperoom aglemeen

Doorstromingsspel bij Westhoek, wie krijg de woning?


Geplaatst op: 22 maart 2011

Net zoals Abcoude en De Ronde Venen onlangs zijn gefuseerd tot één gemeente, is Westhoek Wonen uit Mijdrecht op 31 december 2010 met SWW uit Woerden en GroenrandWonen uit Vleuten gefuseerd tot één nieuwe corporatie: GroenWest. Tijd voor Burgemeester en wethouders, raadsleden en ambtenaren van De Ronde Venen, directie, commissarissen en medewerkers van woningcorporatie GroenWest om nader met elkaar kennis te maken door middel van het spelen van een ‘doorstromingsspel'. Op uitnodiging van directeur Tom Burgers kwamen de vertegenwoordigers van de gemeente naar het kantoor van Westhoek Wonen.

Eén van de ambities van de gezamenlijke corporaties is om de nodige beweging in de vastzittende woningmarkt te realiseren. Geen gemakkelijke opgave, zo ondervonden de deelnemers aan het spel. Aan wie moeten vrijgekomen woningen toegewezen worden om die doorstroming op de woningmarkt op gang te krijgen? Onder leiding van journaliste Elisabeth van de Hoogen probeerden de deelnemers het antwoord op die vraag te vinden. Vier raadsleden en wethouder Spil speelden met veel verve de vijf woningzoekenden: de thuiswonende jongeren, het jonge gezin, de alleenstaande vader met een urgentieverklaring, de alleenstaande moeder met lange inschrijfduur, of het stel actieve senioren..Zij reageerden allen op dezelfde vrijgekomen woning en het publiek bepaalde uiteindelijk wie de woning ontving. Zaken als inschrijfduur, urgentie en inkomen spelen bij de toewijzing een rol en moesten door het publiek tegen elkaar worden afgewogen.

Wie de woning uiteindelijk kreeg toegewezen, won het spel. Winnaar werd de alleenstaande moeder, gespeeld door wethouder Spil. Zij had het publiek het meest voor zich gewonnen. Terecht, zo vond zij zelf. Overigens was het wel even worstelen voor het publiek om de vrijgekomen woningen zo te verdelen dat de doorstroming optimaal was én zo veel mogelijk tegemoet werd gekomen aan de wensen van de woningzoekenden. Maar het resultaat mocht er zijn, het was een zeer gezellig en geslaagde middag.

Nu de gemeente en GroenWest nader kennis hebben gemaakt, kunnen ze nog beter samen aan de slag om beweging in de woningmarkt te krijgen. Niet alleen in het spel, maar juist in de realiteit.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Doorstromingsspel bij Westhoek, wie krijg de woning?

Net zoals Abcoude en De Ronde Venen onlangs zijn gefuseerd tot één gemeente, is Westhoek Wonen uit Mijdrecht op 31 december 2010 met SWW uit Woerden en GroenrandWonen uit Vleuten gefuseerd tot één nieuwe corporatie: GroenWest. Tijd voor Burgemeester en wethouders, raadsleden en ambtenaren van De Ronde Venen, directie, commissarissen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: