Vinkefest 2023

Hertha en Nita houden elkaar in evenwicht


Geplaatst op: 21 maart 2011

Hertha kwam op bezoek bij Nita in een spannende wedstrijd niet verder dan 0-0. De Vinkeveners gunde de thuisploeg het balbezit, maar kon zelf het gevaarlijkst worden uit de counter.

Trainers Sjaak ten Den en Rodger van der Hulst hadden vooraf goed gekeken naar de thuiswedstrijd tegen de koploper (1-1). In deze wedstrijd wachtte Hertha de ploeg uit Nieuwer ter Aa rond de middenlijn op om uit de counter tot de beste kansen te komen. Vooraf werd deze wedstrijd gezien als de topper in de competitie, maar door de matige prestaties van Hertha in de laatste weken werd de wedstrijd van de nodige spanning ontnomen. Voor Hertha was het zaak om zich te revancheren voor de verliespartijen tegen Abcoude en JOS/Watergraafsmeer. Bij Hertha keerden Wim Mollers en Erik Post terug van blessures, Wessel Maijer (blessure), Joshua van Andel (blessure) en Dennis van den Broek (geschorst) werden gemist.

Een goed georganiseerd Hertha, spelend in de donkerblauwe uitshirts van sponsor Hendrikx & Thomas advocaten, startte goed aan de wedstrijd. Zoals verwacht had Nita het meeste balbezit, maar kon het nauwelijks gevaarlijk worden. De defensie van Hertha, onder leiding van de uitstekende spelende Peter Post en Lars Overzee gaf geen enkele kans weg. De backs Tim Bendermacher en Pieter Liesveld schakelden de gevaarlijke buitenspelers van Nita uit. Hierdoor kon Hertha zelf gaan denken aan de aanval. Na ruim 20 minuten spelen werd Bart Kroon de diepte in gestuurd. Kroon omspeelde de uitkomende doelman en bereikte Ski Klesman, maar zijn inzet werd gestuit door een verdediger. Kort daarna kon Rick Aarsman uit een zelfde situatie gevaarlijk worden, maar zijn inzet eindigde op de keeper.

Na rust had Hertha in de openingsfase moeite om de organisatie weer neer te zetten zoals in de eerste helft. De ruimtes op het middenveld werden te groot, waardoor Hertha meer onder druk kwam te staan. Keeper Wouter Moen moest twee keer handelend optreden, een kopbal van dichtbij werd knap gepareerd en een vrije trap werd uit de bovenhoek getikt. Na de openingsfase kwam Hertha beter in haar spel. Bendermacher kon regelmatig opkomen en stichtte in de combinatie met Erik Post over de rechterkant voor veel gevaar. Wim Mollers kreeg uit een corner een vrije schietkans, maar zijn schot ging naast. De grootste kans was voor Ski Klesman na goed voorbereidend werk van Jorg Landwaart hobbelde zijn inzet voorlangs. Nita kon nog één keer gevaarlijk worden na een mooie crosspass, Liesveld en Overzee voorkwamen erger. In de slotfase kreeg Hertha nog een mooie gelegenheid via Landwaart, zijn inzet vloog rakelings over de lat.

Hiermee eindigde een boeiende wedstrijd in een terechte 0-0 gelijkspel. Het kampioensschap zal gaan tussen Nita en Zuid Oost United. Hertha zal zich volledig richten op het behalen van de derde plaats in de competitie, waarbij het afhankelijk is voor het behalen van de nacompetitie van het eventuele kampioensschap en het behalen van de periodetitels van Nita of Zuid Oost United.

Hertha 2 verloor op eigen bezoek bij SDO (4-1). Zaterdag speelt Hertha 2 opnieuw een uitwedstrijd, Zuidvogels is hierbij de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Hertha is zaterdag vrij. Zaterdag 2 april speelt Hertha thuis tegen Buitenveldert, om 14.30 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark de Molmhoek.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hertha en Nita houden elkaar in evenwicht

Hertha kwam op bezoek bij Nita in een spannende wedstrijd niet verder dan 0-0. De Vinkeveners gunde de thuisploeg het balbezit, maar kon zelf het gevaarlijkst worden uit de counter. Trainers Sjaak ten Den en Rodger van der Hulst hadden vooraf goed gekeken naar de thuiswedstrijd tegen de koploper (1-1). … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: