001 - De Baat

Leerlingen van de Vuurvogel leren voor nu en later


Geplaatst op: 21 maart 2011

Uithoorn - De leerlingen van de bovenbouw van de Vuurvogel leerden afgelopen week voor nu en later. Wetenschappelijk onderwijs werd in de praktijk gebracht in het kader van "Ik eet het beter". Verschillende proefopstellingen werden door de leerkrachten opgezet in de klassen waardoor de kinderen kennis maakten met ‘wetenschappelijk' en proefondervindelijk werken.

Waar zit meer zetmeel in, in een aardappel, een rijstwafel? In welk vruchtensap zit het meeste vitamine C, in appel-, sinaasappel- of grapefruitsap? Hoe maak je eiwit zichtbaar in melk? Zit er water in ons voedsel? Jazeker, maar waar zit het meeste water in, in wortel, kaas of brood? Hoe maak je heerlijke smoothies? Vraag het de leerlingen van de groepen 6 en 7 van de Vuurvogel!
Vrijdag deden alle kinderen van de Vuurvogel mee aan "Nederland Schoon". De wethouder van onderwijs, Ria Zijlstra, was op school en deed mee. Alle leerlingen kregen een ‘prikker' en gingen met hun leerkachten het terrein rond de school en een gedeelte van de wijk Zijdelwaard (ja, ook eens stuk van het winkelcentrum!) schoonmaken door al het rondslingerend afval te verwijderen. Knap van de kinderen dat ze niets met hun handen oppakten. Dat kwam omdat de vuilprikkers zo enorm leuk waren om mee te werken!

Afgelopen zaterdag nam een grote groep leerlingen met hun ouders een kijkje bij het Ziekenhuis Amstelland. Het thema van de Open Dag was "Kijk! Operatie". Nou, dat hebben we geweten. Onze leerlingen leerden prikken, gingen op de foto (check onze website!) en oh oh oh, wat een ‘ramp': vele armen werden ingegipst. We zijn het ziekenhuis dankbaar voor de privérondleiding speciaal voor onze leerlingen!

Dank aan alle leerkrachten, leerlingen, ouders, gemeente, Ziekenhuis Amstelland en onze lokale supermarkt (Mary Poppins was helaas niet aanwezig) voor deze geslaagde leerzame blik in de toekomst die onze leerlingen een kijkje gaven voor hun toekomstmogelijkheden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingen van de Vuurvogel leren voor nu en later

Uithoorn - De leerlingen van de bovenbouw van de Vuurvogel leerden afgelopen week voor nu en later. Wetenschappelijk onderwijs werd in de praktijk gebracht in het kader van "Ik eet het beter". Verschillende proefopstellingen werden door de leerkrachten opgezet in de klassen waardoor de kinderen kennis maakten met ‘wetenschappelijk' en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: