001 - De Baat

Verkoop van zelfgebakken lekkernijen groot succes


Geplaatst op: 21 maart 2011

In een feestelijke eucharistieviering stelden afgelopen zondag in de Burght aan het Potgieterplein zich 20 eerste communicanten en 10 vormelingen zich voor aan de Emmaüsparochie.

De communicanten begonnen de voorbereiding op hun grote feest enkele weken geleden. Ze hebben een druk programma, waarin ze leren hoe het er nou allemaal precies aan toegaat in de kerk en wat dat nou eigenlijk is, communie doen. Ook zijn er ook leuke opdrachten, om het groepsgevoel te vergroten en elkaar goed te leren kennen. Zo bezochten zij afgelopen weekend de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel, waar zij in groepjes en begeleid door Pastor Mascini een speurtocht door de prachtige oude kerk hielden. Volgende maand zullen de kinderen de beeldentuin in Hoofddorp een bezoek brengen.

De vormelingen zijn zelfs al wat langer bezig! Zij doen hun voorbereiding samen met de parochies van Kudelstaart, Aalsmeer en Badhoevedorp en bezochten onder andere al een klooster, hebben samen opgetreden op de kerst sing-inn van de Karmelparochie in Aalsmeer en hielden een filmavond.
Maar traditiegetrouw is in maart altijd de voorstellingsviering in de eigen kerk. Hier presenteren de kinderen zich aan de gemeenschap. Zo kunnen de parochianen met eigen ogen zien dat de parochie de toekomst zelf in huis heeft: jonge gelovigen, die blij zijn dat ze "erbij mogen horen". Om hun goede wil kracht bij te zetten, organiseerden zij na afloop van de viering een markt in de hal van de kerk, waar zij zelfgebakken lekkernijen te koop aan boden. De opbrengst is bestemd voor de actie "adopteer een geit" van NOVIB. Het was een groot succes: alle lekkers vond gretig aftrek, in korte tijd was de gehele tafel leeg verkocht. Met de opbrengst kunnen maar liefst 3 geiten geadopteerd worden!

De eerste communieviering is op zondag 2 mei 2011, om 10:00 in de Burght. De regionale vormselviering, met vormheer Hennie Post, is op zaterdag 18 juni, om 19:00, ook in de Burght.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verkoop van zelfgebakken lekkernijen groot succes

In een feestelijke eucharistieviering stelden afgelopen zondag in de Burght aan het Potgieterplein zich 20 eerste communicanten en 10 vormelingen zich voor aan de Emmaüsparochie.De communicanten begonnen de voorbereiding op hun grote feest enkele weken geleden. Ze hebben een druk programma, waarin ze leren hoe het er nou allemaal precies … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: